Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Sucuoğlu’na ziyaretinde Bakanlık Müsteşarı Kemal Deniz Dana ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Yeşim Gümüşdağ eşlik etti.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, İskele’de, 2017 yılında temeli atılacak olan hastanenin yeri hakkında incelemelerde bulunmak ve bilgi almak için gittiği İskele’de sağlık ocağında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve sağlık ocağı personeli ile bir araya geldi.

Sadıkoğlu’ndan sağlık konusundaki eksiklikler hakkında bilgi alan Bakan Sucuoğlu, İskele Belediyesi’nin 2 yıldır devam etmekte olan yaşlılar, sosyal yardım maaşı alanlar ile 65 yaş üzeri ve özel gereksinimli vatandaşlara sunduğu “Evde Sağlık Hizmeti”nden dolayı Sadıkoğlu’nu tebrik etti.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, daha sonra İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu ile birlikte, hastanenin yapılması planlanan bölgede incelemelerde bulundu. İskele’de yer alan 40 dönümlük devlet arazisinde beraberindeki heyetin de hazır bulunduğu incelemesinde Sucuoğlu, arazinin Bakanlar Kurulu’ndan onay almasının ardından burasının, çevre ve yol düzenlemesi ile birlikte hastane yapımına uygun olabileceğini ifade etti. Bakan Sucuoğlu, Aralık ayı içerisinde Güzelyurt’a yapılması planlanan hastanenin temelinin atılacağını, 2017 yılı içerisinde ise Lefkoşa ve İskele’ye yapılması planlanan hastanelerin temelinin atılacağını açıkladı.
Editör: TE Bilisim