Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Birlik Başkanı Mübeccel Kutay, Girne Türk Kadınlar Birliği’nin özellikle sosyal, eğitim ve sağlık alanlarında gönüllü olarak çalıştığını kaydederek, Türkiye’deki bazı kadın örgütleriyle de işbirliği halinde olduklarını belirtti.

Kutay, KKTC’nin Türkiye’de daha fazla tanınması açısından düzenledikleri organizasyonlar hakkında da Bakan Sucuoğlu’na bilgi verdi.

Kutay, 2016 yılında Türkiye’den yaklaşık 700 kişilik bir kafilenin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması için adaya geleceğini söyleyerek, ülke kültürünün doğru tanıtılması adına Türkiye’nin 81 ilinden gelecek olan kadınların KKTC’nin tarihi yerlerini ve doğal güzelliklerini de görme fırsatı bulacağını belirtti.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, Girne Türk Kadınlar Birliği’nin yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerin önemli olduğunu ifade ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Sucuoğlu, Türkiye’nin 81 ilinden 8 Mart’ta adaya gelecek olan kafilenin ülke kültürünün tanınmasına büyük katkı sağlayacağına inanç belirtti ve KKTC’nin Türkiye’deki imajı açısından da bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilisim