Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, sağlıkta ikinci iş yasağı ve tüzük çalışmalarına ilişkin BRT’ye bilgi verdi.

Sucuoğlu, Döner Sermaye Yasası’nı geçirme hedefinde olduklarını yineleyerek, Yasa geçene kadar sağlıktaki kaosun önlenmesi için tüzük hazırlandığını anımsattı.

Yürürlükte olan tüzüğün geçici olduğunu kaydeden Sucuoğlu; Döner Sermaye Yasası hayat bulduktan sonra tüzüğün kendiliğinden kalkacağını bildirdi.

Tüzük hakkında bilgi veren Sucuoğlu; Kamu hekimlerinin tüzükle Sağlık Bakanlığı’nın gösterdiği ve iznine tabi olan yerlerde veya Devlet Hastanesi’nde mesai saatleri sonrası özel hasta kabul edebileceğini kaydetti.

Uygulamayla ilgili eleştirileri de yanıtlayan Sucuoğlu; ‘260 doktora gidin evinizde oturun diyemezdik, böyle bir lüksümüz yok, tüzüğün çıkma nedeni budur’ diye konuştu.

‘İyi niyet çerçevesinde tüzükte ufak tefek değişikliklere gidilebileceğini’ bilgisini de veren Sucuoğlu, ‘ancak yasal anlamda geldiğimiz son noktadır, bunun ötesi yoktur’ ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Sucuoğlu; doktorların istifa ettiği ve servislerin kapandığı iddialarını da yanıtladı.

Şu an için sadece 4 doktorun istifasını sunduğunu adı geçen doktorların bazılarının emeklik istediğini açıklayan Sucuoğlu; ‘servislerin kapandığı iddialarını’ yalanladı.

Sucuoğlu, ‘Sağlık, belli kesimler tarafından siyasete alet edilmek isteniyor, burada art niyet görüyoruz’ dedi.

Türkiye ile imzalanan ekonomik programa göre hareket ettiklerini ve sorumluluklarında olan 14 yasanın Meclis ve Bakanlar Kurulu’na getirildiğini söyleyen Sucuoğlu, Döner Sermaye Yasası ile Genel Sağlık Sigortası’nın geçirilmesi ile sağlıktaki kaosun tamamen ortadan kalkacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Sucuoğlu, ‘sağlık kırılgandır ve bıçak sırtında gidiyoruz’ ifadelerini kullanarak, Meslek örgütlerinin eleştirilerine ‘tüzük geçicidir, kaosa oynamayın, başka çaremiz yoktur’ sözleri ile yanıt verdi.

Sucuoğlu, tüm kesimlere ve partilere de çağrı yaparak; ‘kapımız açıktır eğer başka çare var diyen olursa gelsin görüşelim’ dedi.

Editör: TE Bilisim