Remzi Gardiyanoğlu, Genel Sağlık Sigortası konusundaki düşüncelerini aktararak, bu konuda atacağı tüm adımlarda Bakan Sucuoğlu’na destek olacaklarını belirtti.

Gardiyanoğlu, bir türlü hayata geçirilemeyen Genel Sağlık Sigortası’nın sürekli aksayan bacağının Çalışma Bakanlığı olduğunun ifade edildiğini belirterek, Sucuoğlu’nun Bakanlık görevine atanması ile aksayan ayağın ülke olanakları çerçevesinde kısmi bile olsa hayata geçirileceği düşüncesindeolduklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da serbest çalışan hekimlerin sağlık sisteminin bir paydaşı olduğunu kaydetti.

Sucuoğlu, Genel Sağlık Sigortası’nın olmazsa olmazları olduğunu kaydederek, “Tasarıyı geçirmek en önemli hedeflerimizden biri. Ekonomik programdaki en önemli maddelerden biri de bu. Bizim bakanlıkla ilgili bacağını hızlı şekilde çalışma ve bitirme kararı aldık” dedi.

Kısa süre içinde Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştireceklerini açıklayan Sucuoğlu, bu ve buna benzer projeleri Türkiye’deki ilgili bakanlıkla ele alacaklarını söyledi.

Bakan Sucuoğlu, Serbest Çalışan Hekimler Birliği ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği gibi paydaşların da çalışmada yer alacağını belirterek, “İnşallah, ortak paydada buluşarak hedefe ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı döneminde hazırlanan, Cumhuriyet Meclisi’nden oy birliğiyle geçen ancak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen ve eşitliğe aykırı bulunan Döner Sermaye Yasa Tasarı’na da işaret eden Sucuoğlu, “Sanırım esas tökezleme orada oldu” dedi.

Faiz Sucuoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın da bu konularda yapması gerekenler olduğunu belirterek, çalışmaların paralel şeklinde yürütüleceğini söyledi.Hem sağlığı hem de kendi bakanlıklarını ilgilendiren konular da olduğunu kaydeden Sucuoğlu, sorunları yasalar çerçevesinde çözmeye çalışacaklarını vurguladı.
(BRT)

Editör: TE Bilisim