“Sağlık Bakanlığı’nın YDÜ Hastanesi’ne olan borçları, faturalar denetlendikten sonra ödenmeli. Faturalar denetlenmeden bu konuda Bakanlar Kurulu kararı çıkarılması yanlış” diye bir ifadem var dün sosyal medya hesabımdan yaptığım bir paylaşımın bir paragrafında.

Sağlık Bakanı Sucuoğlu bunu hakaret kabul etmiş. Bugünkü bir gazetede beyanatı var.

“(Birikim Özgür) Bir eleştiri yapacaksa doğru bilgilerle yapsın, biz de öyleyse çıkalım, özür dileyelim” demiş.

Kamuoyu ile bazı bilgileri paylaşmakta yarar görüyorum.

Bir önceki Maliye Bakanı olarak konu üzerinde bizzat çalıştım. Ödemenin gerçekleşebilmesi için engelleri tespit ettim. “Öderseniz hapse girersiniz” uyarısında bulunan Sayıştay Başkanlığı’nı ve Sağlık Bakanlığı yetkililerini Maliye Bakanlığı’na davet edip toplantılar gerçekleştirdim. Tüm taraflar faturaların denetlenmesi konusunda mutabık kaldı. Denetim için ekip oluşturulması kararı alındı. Talimatımla Maliye Bakanlığı bu denetim ekibinde çalışmak üzere uzmanlarını görevlendirdi. Ancak bu ekibin bir türlü randımanlı bir çalışma yürütemediğini ben biliyorum.

Neticede bu konu kamu menfaati ile alakalı çok hassas bir konudur. Ben uyarımı yapmış oldum. Görevimi yaptım. Gerisi Sayın Sağlık Bakanı’na ve Sayın Hüseyin Özgürgün’ün başkanlığındaki kabineye kalmış bir husustur.

Eğer bu uyarıyı Sayın Sucuoğlu hakaret saymışsa, denetim raporlarını kamuoyuna açıklasın ve beni utandırsın, ben de kendisinden hemen özür dilemeye hazırım.

Editör: TE Bilisim