Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bafra Turizm bölgesinde yatırımcılar ile bir araya gelerek sektördeki sorunları ve sıkıntıları dinledi. Toplantıda Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran ve Turizm Planlama Dairesi Müdürü Turgut Muslu da hazır bulundu.

Toplantıda yatırımcılar özelikle KKTC’deki yatırım maliyetlerinin yüksek olması, bürokrasinin yavaş ilerlemesi, Bafra bölgesine ulaşım imkanlarının kısıtlı olması ve hotel müşterilerinin transferlerini gerçekleştirememek gibi, bir takım sorunları Bakan Sucuoğlu’na aktardılar.

Sucuoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada yatırımcıların ülke turizmi adına önemli bir rol sahibi olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yaşadığı sıkıntıları çözümlemek için çalışacaklarını söyledi.

Sucuoğlu Bafra Turizm bölgesini 1990’lı yılların Belek’i olarak gördüğünü söyleyerek, Gelişmiş bölgelere oranla Bafra bölgesinin daha çok desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Sucuoğlu, Bafra bölgesinin 3-4 yıl içerisinde yapılacak tesisler ile 20 bin yatak kapatisesine ulaşmasını beklediklerini söyleyerek, Bafra bölgesinin KKTC’nin turizm merkezi haline geleceğini söyledi.

KKTC turizminin önümüzdeki süreçte istenilen seviyelere geleceğini de söyleyen Sucuoğlu, “turizm lokomotif sektör, bu nedenle ülkemizdeki yatırımcıların önünü açmalıyız” dedi.

Sucuoğlu, Bafra bölgesine yapılacak olan yeni yatırımlar ile İskele ve Karpaz bölgesinin canlanarak bölge halkının kalkınacağını söyledi. Ülkenin geleceğinin turizm olduğunu da söyleyen Sucuoğlu, herkesin turizmin farkına varmasını istedi.

Bakan bölgedeki hotel inşaatlarını ziyaret etti

Bakan Sucuoğlu toplantının ardından Bafra bölgesinde yapım aşamasında olan hotel inşaatları da ziyaret ederek bilgi aldı.
Sucuoğlu, yatırımcıların yaşadığı sıkıntılardan dolayı bazı otel inşaatlarının yavaş ilerlediğini söyleyerek bu sorunları yasal çerçevede çözmek için çalışama başlatacaklarını da ifade etti. Yakın zamanda 1100 yatak kapasiteli bir otelin tamamlanacağını ve 6-7 aylık bir süre zarfında hizmet verebileceğini de söyleyen Sucuoğlu, bu yatırımların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.


 
Editör: TE Bilisim