UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu yapılacak olan parti kurultayında genel başkan adayı olduğunu resmi olarak açıkladı. 

Sucuoğlu, “ UBP içinde açıklanması gereken bir çok sorun var ama bunlar basın önüde değil aile içinde tartışılmalı” dedi.

Faiz Sucuoğlu, “ Yarışın doğasında eleştiriler gelecektir. Hangi argümanlarla aday olacaksınız?. Ben içinden geçtiğimiz dönemi tartışmak yerine geleceği tartışmayı yeğliyorum” diye konuştu

Sucuoğlu, “ O onu sevmedi bu bunu bunun acı örneklerini 2013 öncesi yaşadık partiti kaotik ortama sokma niyetinde değilim... Biz bir aileyiz, iç kavgamızı evimiz içinde, dostça tartışacağız. Eleştireceğimiz arkadaşlar seçime birlikte gireceğimiz arkadaşlarımızdır” diye de ekledi.

“Özgürgün'e karşılık, Tabana iktidar vaad ettiğiniz konuşuluyor...” sözü üzerine Sucuoğlu, “UBP başkanı, ayrıca başbakan adayıdır. Tartışılmaz en büyük partisiyiz... gelecekteki hedef iktidar olmalıdır. İktidar yapamayacaksınız başkan olma niyetiniz olmamalı. Taban bunu kabul etmez. İktidarı seven bir tabanımız var. Biz iktidarı becerebilen bir partiyiz. Çiftçiyi, hayvancıyı, ekonomiyi doğru yöneten bir partidir” dedi.

Seçimi beklemeden iktidar vaad eden bir adım önde midir? Sorusuna karşılık da Sucuoğlu,  “ Mutlaka... Bunun aksi düşünülemez. Tabii ki iktidar hedefliyoruz. Bu kaos bitecek ve erken seçime gideceğiz” yanıtı verdi.

Diğer partilerle temas oldu mu? Sorusuna da Sucuoğlu, “ Benim herkesle temasım var. Özersay'la direk temasım olmadı” dedi... 

Derviş Eroğlu faktörü. Sinyal adınız mı? Sorusu üzerine de Sucuoğlu,  “Derviş Eroğlu liderimizdir. İfadeleri, görüşleri önemlidir. Bu işin üstadıdır. Tecrübesi ortada... Hayatını bu partiye adamıştır. Parti ne zaman zora girse, çıkıp partiyi ileriye taşımak için çalışmıştır” diye konuştu  

Özgürgün'e karşı adaylık yarışının yerel seçimlere etkisi iel ilgili iddialara karşılık da Sucuoğlu, “ ben net olarak şunu söyleyim. Bunu iddia edenler benim ve diğer arkadaşlarımın, 5'te 1'i kadar çıkıp çalıştıkları iddiası varsa ben gereğini yaparım. Bunu iddia edenler ya da ettirenler bizim kadar çalıştıysa gereği neyse yapmaya hazırım. Kim nerde görüldü, kim Hasan beyin yanında durdu, kim ne konulma yaptı biliniyor. Bazı basıncılar senaryolar yaratıyor” yanıtı verdi.

Gencay Eroğlu'nun adaylığın moral bozukluğu yarattığını belirten Sucuoğlu,  “ama Derviş Eroğlu'nun en ufak kıprdaması olsa yüzde 15 bulurdu. Bu konuda, Eroğlu ailesi kendi kızları olmasına rağmen söyledikleri noktada oldular. Sonuçlar ortada kimin haklı haksız ve dedikodu çıkardığı oratada. Aile kıpırdasa en az yüzde 15 alırdı” dedi.

Genel sekreter Dursun Oğuz'un açıklamalarını da değerlendiren Sucuoğlu, “ Konuşmalarımda haklı olduğumun göstergesi. UBP basın önünde tartışılmamalı. Parti yıpranır... İçerde kavga bile edilir ama dışarda kolkola açıklama yapılır. Gereği budur. 2013 acısını çok iyi biliyorum. Aile içinde tartışma olur, parti dışında olmaz” şeklinde konuştu

Sucuoğlu, “ Çok aday sıkıntı yaratmaz. Yeter ki şeffaf, hakkaniyetli ve dürüstçe herşey yapılsın” ifadelerini de kullandı 

Aday olma gerekçelerini de özetleyen Sucuoğlu, “ parti içinde endişelenmeden ve korkmadan disiplin anlamında adımlar atılmalı. Disiplin ve hiyerarşi ortadan kalktıysa sıkıntı olur. Bu adımlar korkmadan atılmalı. Yerel seçimde kendimizle yarıştık. Birlikte daha çok hareket etsek, daha fazla başkan çıkarabilirdik. 28 belediyede aday çıkarmak zorundaydık. Tabiat boşluk tanımaz. İşte alternatif çözümler ortaya çıkar. UBP bu kadar rahat rakipsiz bir dönem geçirmedi. UBP yalnız kaldı... UBP'li yetkilerinin canlı yayında olmayışı cepheleşmeye sebep oldu. UBP karşısında blok oluştu. Yerel seçimlerde cephelere karşı savaştık. Siz karşısınıda tek tek rakip bulsanız devirisiniz, 3 kişi size saldırırsa deviremezsiniz. Marifet bu 3 kişiyi nasıl ayrıştırırız?... Burada istediğimiz başarıyı genel anlamda elde edemedik” sözlerini aktardı.(KIBRIS POSTASI)

Editör: TE Bilisim