Yakın Doğu Üniversitesi kurucu rektörü Suat Günsel'e Girne’de denize sıfır 20 dönümlük arazi, Bakanlar Kurulu kararı ile 49 yıllığına kiralandığı yönünde duyumlar almaktayız.
Bakanlar Kurulu’nun 29 Eylül 2016 tarihli toplantısında alınan karar ile Girne yeni yat limanı ile Eziç Peanuts’ın arasında kalan ve denize sıfır 20 dönümlük arazinin, Suat Günsel’e ait Girne Üniversitesi’nin denizcilik fakültesi uygulama derslerinde kullanılması maksadıyla Suat Günsel’e 49 yıllığına kiralandığı bilgisini aldık.
Bu bilgiler ışığında hükümete ve yetkililere soruyoruz:
29 Eylül tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında böyle bir karar alındı mı?
Bu karar alınırken neden toplum ile paylaşılmadı?
Hangi ihtiyaçlardan dolayı böyle bir karar alındı?
Suat Günsel’e ait Girne Üniversitesi’ndeki alanda uygulamalı denizcilik faaliyetleri yapılamıyor muydu?
Bu kadar alınırken oradaki yapılaşmanın ekolojiye ve çevreye verecek zarar, şehit alt yapısının böyle bir yatırımı kaldırıp kaldırmayacağı göz önünde bulundu mu?
Söz konusu bölge neden kamusal yatırıma değil de özel ve kar odaklı bir kurumun kullanımına açıldı?
Girne emirnamesinden sonra sadece Girne’nin değil, ülkemizin de en güzel kamusal alanlarından biri olan söz konusu bölgenin bir üniversite baronuna peşkeş çekilmesi, özel ve kar odaklı kurumuna peşkeş çekiliyor olmasını kaygı ve endişe ile karşıladık.
UBP-DP hükümetinin sessiz sedasız aldığı bu kararla ilgili olarak başta hükümet yetkilileri olmak üzere, konuya müdahil tüm kişi ve kurumları açıklama yapmaya ve kamu oyunu aydınlatmaya çağırıyoruz.

Dayanışma
Editör: TE Bilisim