Çavuşoğlu yaptığı yazılı açıklamada, su konusunda Türkiye’yle süren temaslarda belediyelerin kaygılarını ilettiklerini, bu kaygıların aşılabilmesi için de belediyelerin durumlarının tespit edilebilmesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, “Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bu kaygıların giderilmesi amacıyla gösterdiği büyük nezaketle, suyun deneme amaçlı üç gün süreyle bazı bölgelere iletilmesi yönünde görüş birliğine varıldığını” bildirdi.

Çavuşoğlu, Lefkoşa Belediyesi ile yapılan temaslarda bu girişimin olumlu karşılandığını ve suyu almaya hazır olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, Gazimağusa Belediyesi’nin de Abonelik Sözleşmesi’ni bugün Bakanlığa ulaştırdığını ve suyun eski hat üzerinden bölgeye verilmesi önerisini kabul ettiğini açıkladı.

Lapta Belediyesi ile yapılan görüşmelerde belediyeye bağlı Tepebaşı’na (Çamlıbel, Tepebaşı, Karpaşa) verilmesi yönünde görüş birliğine varıldığını kaydeden Çavuşoğlu, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’nin yurt dışında olması ve abonelerine önceden uyarı yapamamış olması nedeniyle konuyu adaya dönüşünde değerlendireceğini bildirdi.
Editör: TE Bilisim