Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Türkiye’den gelen suyun yerli iş insanlarının yönetiminde gerek çözüm sonrası gerekse devamındaki bir çok büyük projede Kıbrıs Türk sermayesine önemli kazanımalar sağlayacağını kaydetti.
Kıbrıs Türk sermayesine çok büyük katkı sağlayacak olan suyun, özel sektör tarafından dağıtımı ve devlet yönetiminin en iyi şekilde yapılaması gerektiğini söyleyen Atun, suyun adaya ekonomik olarak getirisinin de önemli olacağını düşündüğünü kaydetti.
Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, bugün bir kabulü sırasında yaptığı açıklamada, adaya geçek suyun ticaretin gelişmesi, kalkınması ve ekonomik olarak büyümesine çok önemli olanaklar sağlayacağını belirtti.
Atun, su konusuna sadece dar bir alanda bakarak; bu büyük projenin taşıdığı potansiyelleri gözden kaçırmamak gerektiğini ifade etti.
Kıbrıs sorununda muhtemel bir çözüm ile beraber suyun Kıbrıs Türk tarafına sağlayacağı stratejik avantajları olduğunu söyleyen Atun, adanın gelen suyla canlanacağını ve tüm sektörlerde üretimin artarak ekonominin daha da büyümesine katkı sağlanacağını belirtti.
“Muhtemel bir çözümle birlikte adanın tamamının kullanımına verilecek olan su, Kıbrıs Türk iş insanının kontrolünde olmasının önemi ve getireceği avantajlar vardır” ifadelerini kullanan Atun, biran önce su kullanımına başlanması gerektiğini vurguladı.
Atun ayrıca, ada dışında da projelerin gerçekleştirilebileceği ve bu projenin merkezinde önemli bir stratejik unsur olan su dağıtımının Kıbrıs Türk insanına önemli bir avantaj sağlayacağını vurguladı.
Güzelyalı’dan itibaren suyun dağıtım, tahsilat ve kontrolünün özel şirket tarafından yapılacağını dile getiren Atun, dağıtım yapmak için Kıbrıs Türk iş insanının gerekli bilgi, donanım ve potansiyele sahip olduğunu söyledi.

 
Editör: TE Bilisim