Türkiye’den gelen suyun yönetimi konusunda Hükümet adına 4 bakanın Ankara’da yaptığı temasların ve konunun bugünkü Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesinin ardından bu akşam da 28 belediye başkanına brifing verildi.

Brifing sonrası sosyal medyadan açıklama yapan Lefkoşa Türk Belediyesi başkanı Mehmet Harmancı “Özetle su işletmesinin özelleştirilmesi kabul edilmiştir” dedi.

İşte Harmancı’nın açıklaması:

Su konusunda ortaya çıkan tablo şudur:

1. Hükümet kendi içinde karar birliğine varmıştır.

2. Türkiye’den gelecek olan su özel bir şirket tarafından işletilecektir.

3. İhale sürecine dahil olmak istemeyen belediyeler diğer kaynaklardan elde ettiği suyu Türkiye’den gelecek olan suyun belirlenen satış fiyatı üzerinden satacaktır.

4. Belediyelere ciro üzerinden yüzde 10 komisyon verilecektir.

5. Özel şirketin 5 kişılik yönetim kurulunda 1 tane belediye temsilcisi olacaktır.

Özetle su işletmesinin özelleştirilmesi kabul edilmiştir. Belediyelere tanınan seçenek kağıt üzerinde vardır ama realitede yoktur.

BELEDİYE BAŞKANLARINA BRİFİNG

Türkiye’den gelen suyun yönetimi konusunda Hükümet adına 4 bakanın Ankara’da yaptığı temasların ve konunun Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesinin ardından 28 belediye başkanına brifing verildi.

Türkiye’yle üzerinde yüzde 99 uzlaşıldığı belirtilen metin hakkındaki brifing, saat 19.00’da İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nda yer aldı.

Maliye Bakanı Birikim Özgür, Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ile Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Ankara’dan dün akşam dönmüştü. 
Editör: TE Bilisim