Ara bölgede yer alan Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi’nde yer alacak çalıştay, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

CCMC ve Kuir Kıbrıs Derneği’nden yapılan ortak açıklamaya göre, Konuşulmayan (Unspoken) Projesi kapsamında STÖ temsilcilerine ve aktivistlerine yönelik düzenlenecek iletişim, savunuculuk ve medya okuryazarlığı çalıştayları 3 başlıkta toplanacak olan bir seriden oluşuyor.

Çalıştayın iki gün sürecek ilk oturumunda, Thomson Vakfı medya uzmanlarından Mark Webster’in eğitmenliğinde gerçekleşecek olan serinin ilk çalıştayında 4 kişilik gruplarla, LGBTİ toplulukları ve medya ilişkisini değerlendirmek için SWOT analizi (medyanın güçlü ve zayıf yanları, medyadaki olanaklar ve tehditler), medyanın yerel ve uluslararası işleyişi, iyi basın bildirisi yazımı üzerine pratik uygulamalar, basın konferansı düzenlerken yapılması ve yapılmaması gerekenler, röportaj vermede ipuçları ve tuzaklardan kaçınmanın en iyi yolları ele alınacak.

Çalıştay süresince katılımcılara Türkçe-İngilizce simültane çeviri sağlanacak. Ayrıca, çalıştay serisinin her 3 oturumuna katılan STÖ temsilcilerine ve aktivistlere katılım belgesi verilecek.
Editör: TE Bilisim