Ekonomist Prof. Dr. Okan Veli Şafaklı, Türk lirası ile ilgili öngörülerini ve sterlinde yaşanan ani yükselişi, Kıbrıs Postası’na değerlendirdi.

Türk lirasının, Türkiye’de 16 Nisan Pazar gerçekleştirilen anayasa ile ilgili halk oylamasının ardından döviz karşısında kısa süreli bir değer kazandığını ve yükselişe geçtiğini belirten Ekonomist Okan Veli Şafaklı, “Referandumda ‘evet’ oyu çıkması siyasi olarak bir netlik kazandırmadı. AGİT kararı ve YSK’ya yönelik tepkiler dış dünyaya olumlu mesajlar vermiyor” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum sonrası elde ettiği güçlü bir liderlikle reformlar yapıp Türkiye’yi yukarıya sıçratabileceğini kaydeden Şafaklı, “aksi taktirde referandum sürecindeki gibi Avrupa bize düşman, o düşman, bu düşman politikasıyla, iç siyasette ötekileştirme politikasının devam etmesiyle Türk Lirası’nın değer kazanması mümkün değil” şeklinde konuştu.

Siyasi aktörlerin İngiltere ile ilgili ekonomik olarak nasıl bir gelecek öngördüğünü değerlendirmek gerektiğini söyleyen Okan Veli Şafaklı, “İngiltere’de de seçim sonrası Sterlin’in değerini yükseltecek iç piyasaya dönük politika yürütecek bir siyaset anlayışının iktidara geleceği inancı olduğu için Sterlin’in değerinin yükselişe geçtiğini düşünüyorum” şeklinde öngörüde bulundu.

Ayrıntılar Kıbrıs Postası'nda

Editör: TE Bilisim