Soygunla ilgili olarak yürütülen geniş çaplı soruşturma sonucunda, olayda yer aldığı tespit edilen B.Ç. (E-22) ve şüpheli görülen A.F.(E-32) tutuklandı. Soygunda yer aldığı tespit edilen ve yurt dışında bulunan M.Ç. de (E-26) Türkiye’de tespit edilerek gözaltına alındı. R.F. (E-41) ise aranıyor.

KKTC’de tespit edilip tutuklanan iki zanlının bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılması bekleniyor.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, 24 Ağustos tarihinde Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankasına ait 3 milyon TL tutarındaki paranın ve paranın taşındığı aracın, silahlı ve maskeli iki şahıs tarafından çalınması olayı ile ilgili olarak yürütülen geniş çaplı soruşturma neticesinde; olayda yer aldığı tespit edilen B.Ç.(E-22) ve olayla ilgili şüpheli görülen A.F. (E-32) tutuklandı.

Olayda yer aldığı tespit edilen ve yurt dışında bulunan M.Ç. (E-26) Türkiye’de tespit edilerek gözaltına alınırken, R.F.(E-41) ise aranıyor.

POLİSİ YANILTMAK İÇİN ORMANI ATEŞE VERDİLER

Polis, tutuklu şahısların yapılan ileri sorgulamalarında, planladıkları soygun anında, polis gücünü başka yöne yönlendirmek amacıyla aynı gün saat 07.00 sıralarında Kalkanlı’da bulunan orman arazisini, B.Ç.(E-22), M.Ç.(E-26) ve R.F.’nin (E-41) ateşe verdiklerinin tespit edildiğini kaydetti.

Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken, çıkan yangın sonucu yüz metrekarelik orman arazisi içerisinde bulunan 22 çam ağacı kısmen yanarak zarar gördü.

Soygunla ilgili polis soruşturması devam ediyor.
Editör: TE Bilisim