Meclis Genel Kurulu, Lefkoşa belediye seçimiyle ilgili yasaların ardından gündem dışı konuşmaları erteleyerek bugünkü çalışmalarını tamamladı. Sorular bölümünde ise Serdar Denktaş ile Sonay Adem söz aldı, tartışmalar yaşandı.

Toplantıda 3 gündem dışı konuşmanın 2’si geri çekildi, biri ise konuşmacı salonda olmadığı için ertelendi. Böylece hiçbir gündem dışı konuşma yapılamadı.

Daha sonra sorular bölümüne geçildi. CTP Milletvekili Sibel Siber’in Taşınmaz Mal Komisyonu’yla ilgili yazılı sorusuna Başbakanlık’ın yanıtı okundu.

Ardından söz alan CTP Milletvekili Ömer Kalyoncu, Sibel Siber’in sorusuna Başbakanlıktan verilen yanıtta “cevabın İskan Bakanlığından temin edilebileceğinden” bahsedildiğini kaydederek, bunun olamayacağını, sorunun tekrardan cevaplanması gerektiğini söyledi.

Oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Mustafa Yektaoğlu ise, sorular bölümündeki 11 sorunun tümünün, konuyla ilgili bakan veya soru sahibi olmadığı için ertelendiğini ifade etti.

DENKTAŞ’TAN CTP’YE… “UBP’NİN İKİZİ GİBİ…YARDIM EDİYOR”


Sözlü soru bölümünde söz alan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, UBP ve CTP’nin ikiz kardeş gibi birbirine yardım ettiğini öne sürdü.

DP’nin Lefkoşa Belediyesi kendi adayını açıkladığını, hedefini LTB’yi bir yıl içinde yüzdürmek olarak belirlediğini ama iki gündür bombardımana tutulduğunu kaydeden Denktaş, Cemal Bulutoğluları’nın DP’li olduğu dönemde Lefkoşalının hizmet gördüğünü ama UBP’li olunca sorun yaşadığını söyledi.

ADEM: “UBP VE DP İTTİFAK YAPIYOR”

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz hakkını kullanan CTP Gazimağusa Milletvekili Sonay Adem ise, halkın her şeyi bildiğini, UBP ve DP’nin ittifak yaptığını belirtti.

CTP’nin yerel yönetimlerde marka olduğunu söyleyen Adem, öteki partilerin markalarının ise çürük olduğunu iddia etti.

Adem, LTB’nin çıkmazdan kurtulması için yeniden yapılandırmada siyasi partilerin ortak noktalarda buluşması, tüm meclis üyeleri istifa ettirilerek seçime gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Yektaoğlu’nun, iç tüzüğün dışına çıkıldığı uyarılarına rağmen DP Genel Başkanı Serdar Denktaş söz aldı ve Adem’i yanıtladı.

DENKTAŞ: “CTP UMUTLARI YERLE BİR ETTİ, VATANDAŞ UBP’YE OY VERDİ”


Kendisi hakkında “El öptü” ifadelerinin hep kullanıldığını belirten Denktaş, 20 yıl boyunca Derviş Eroğllu’nun politikalarını eleştirdiğini, karşısına aday çıkardığını ancak CTP’nin umutları yerle bir etmesiyle vatandaşın gidip UBP’ye oy verdiğini söyledi.

Serdar Denktaş, LTB Başkanlığı için temiz, dürüst bir insan olan Mustafa Arabacıoğlu’nu aday gösterdiklerini ve belediyeyi ayağa kaldıracaklarına inandıklarını ifade ederek, “Ürkmeye gerek yok” dedi.

SOYER’DEN TARTIŞMAYA DAVET


Yerinden söz alan CTP Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer ise, “Pazartesi günü Serdar beyi söyledikleriyle ilgili meclis kürsüsünde tartışmaya davet ederim” dedi.

Serdar Denktaş da, “Burada olacağım” yanıtını verdi.

Bu diyalogların ardından Meclis bugünkü çalışmalarını saat 16.00’da tamamladı.

Meclis’in gelecek toplantısı pazartesi günü yapılacak.
Editör: TE Bilisim