Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, devletten sosyal yardım alan vatandaşlara Ocak ayı itibariyle artışların yansıtıldığını bildirdi.

Ünverdi, Çalışma Dairesi’nden yapılan özürlü nakdi yardımın en düşük 707.5 TL, en yüksek bin 415 TL, Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yardım alanların ise sosyal statülerine göre alacağı sosyal yardımların en düşüğünün 689 TL, en yükseğinin de bin 82 TL olduğunu kaydetti.

Ünverdi, asgari ücrete yapılan itirazın Asgari Ücret Tespit  Komisyonu tarafından yeniden görüşülerek yasal sürecin tamamlanması ve Resmi Gazete’de yayınlanıp yasallaşmasıyla beraber özürlü vatandaşların nakdi yardım farklarının geriye dönük artışlar şeklinde ödeneceğini vurguladı.

Çalışma Bakanı Şerife Ünverdi, Çalışma Dairesi’nden nakdi yardım alan yaklaşık 4 bin özürlü vatandaş ile Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yardım alan 3 bin 400 vatandaşa yapılacak ödenek artışları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Ünverdi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın özürlüler, korunmaya muhtaç kişiler ve dezavantajlı grupların sosyal yaşama eşit katılımını sağlamayı, sosyal güvenlik hak ve menfaatlerini korumayı, sosyal adalet çerçevesinde toplumun ihtiyaçlı kesimlerini maddi ve manevi yönden desteklemeyi kendisine misyon edindiğini kaydetti.

Bakan Ünverdi, Çalışma Dairesi’nden özürlü nakdi yardımı alanlara 1 Ocak  itibariyle yüzde 8,85 oranında artış olacağını, bu çerçevede en düşük özürlü nakdi yardımının 707,5 TL, en yüksek özürlü yardımının ise bin 415 TL olacağını ifade etti.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yardım alanlara ise ortalama yüzde 12,57 oranında bir artış gerçekleşeceğini dile getiren Ünverdi, Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yardım alanlara farklı sosyal statülerine göre ödenecek sosyal yardımların en düşüğünün 689 TL, en yükseğinin de bin 82 TL olduğunu kaydetti.

Ünverdi, Ocak ayı itibariyle sosyal yardım alan vatandaşlara bu artışların yansıtıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Asgari ücrete yapılan itirazın yeniden Asgari Ücret Tespit  Komisyonu tarafından görüşülerek yasal sürecin tamamlanması ve Resmi Gazete’de yayınlanıp  asgari ücretin yasallaşmasıyla beraber özürlü vatandaşlarımızın nakdi yardım farkları da geriye dönük artışlar şeklinde ödenecektir.

Sosyal yardım alan ihtiyaçlı vatandaşlarımıza ve özürlülerimize yönelik nakdi yardım ödeneklerinde yapılan bu artışlarla onların beklentilerine bir nebze de olsa cevap vereceğimize inanıyor, onların yanında olduğumuzu taleplerini dikkate aldığımızı ve maddi sorunlarının çözümü için hükümet olarak olanaklar ölçüsünde her türlü iyi niyetli çaba ve katkıyı ortaya koymaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

Editör: TE Bilisim