Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, yaşadığı sorunlarla ilgili basına yansıyan 9 yaşındaki R.M isimli çocuğa sahip çıkılması için harekete geçildiğini bildirdi.  

Başkurt yazılı açıklamasında, 9 aylıkken babasını, bir buçuk yaşında geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu ise elini kaybeden 9 yaşındaki R.M’ye sahip çıkılması için Sosyal Hizmetler Dairesi’nin  devrede olduğunu ifade ederek, çocuk ile ailesinin dairenin görev alanına giren her konuda destekleneceğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi İdare Amirliği’ne ulaşarak, çocuğun durumu ile ilgili bilgi alındığını ifade eden Başkurt, Sosyal Hizmet Dairesi görevlilerinin çocuğa ve annesine destek olmak amacıyla aileye yönlendirildiğini belirtti.

Başkurt, ayrıca aile ile yapılacak çalışmalardan sonra, ailenin ilgili destek birimlerine yönlendirileceğini, bu süreçte de her konuda yanlarında olunacağını kaydetti.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, yazılı ve görsel basına yansıyan bu tür  sosyal konuları daire olarak sürekli yakından takip ettiklerini ve basına yansıyan haberleri “ihbar” olarak değerlendirip hemen müdahale ettiklerini ve çalışma başlattıklarını anlattı.

Bu tür sosyal sorunlar yaşayan kişi ve ailelerin Sosyal Hizmetler Dairesi’ne yönlendirilmesi için duyarlı vatandaşlara çağrıda bulunan Başkurt, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin tüm birimleri ile üzerine düşen görevi her zaman yerine getirmeye hazır olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim