İşbirliği protokolünün amacı, SOS Çocukköyü Derneği’nde bakım, destek ve eğitim alan çocuk ve gençlerin akademik destek ve sosyal aktivite programları çerçevesinde topluma kaynaştırma süreçlerini desteklemek ve ayrıca temel bakım veren ile diğer personelin hizmet kalitesini artırmaya yönelik destek sağlamak olduğu kaydedildi.

SOS Çocukköyü Derneği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, işbirliği ile her iki kurumun kendi alanlarında gelişmeleri, topluma katkı koymaları ve kar amacı gütmeksizin toplumun ihtiyaçlı kesimine fayda sağlamaları hedefleniyor.

SOS Çocuk Köyü’nde dün gerçekleşen protokol imza törenine SOS Çocukköyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacer Çerkez, SOS Çocukköyü Müdürü Ahmet Akarsu, UKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim, ve UKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Servet Özdemir katıldı. Törene, SOS Çocukköyü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsniye Özer ve Hasan Arman da katıldı.

Törenden önce UKÜ’den heyeti SOS Çocuk Köyü’nü gezip bir aile evini ziyaret etti.

SOS Çocukköyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez ise işbirliğinin iki taraf için de hayırlı olmasını dileyerek, üniversitelerin yaptıkları ve yapacakları işlerden toplumun yararlanmasının önemli olduğunu belirtti.

SOS Çocuk Köyü Müdürü Ahmet Akarsu da protokolün her iki kuruma da hayırlı olmasını dileyerek, bu protokolün başka kurum, kuruluş ve üniversitelere de örnek olması açısından önemli olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilisim