Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), İstanbul Bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri işbirliğiyle inşa edilecek Smart Health Sağlık Kompleksi’nin temeli atıldı.

Törene Başbakan Ömer Kalyoncu, Sağlık Bakanı Salih İzbul, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de katıldı.

Başbakan Ömer Kalyoncu törendeki konuşmasında, insanoğlunun sağlık için, yüzyıllardır uğraş verdiğini belirterek, “Bugün 2 güzide kurum bir araya geldi ve Girne’de önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Umutlu bir gün, güzel şeylerin başlangıcı” dedi.

Üniversitelerin devlet teşviki aldığına işaret eden Kalyoncu, “Çünkü üniversiteler, sadece eğitim değil, ekonomiye de katkı koyan, hatta Kıbrıslı Türkleri tanıtan kurumlardır. Bu nedenle özel yatırımcıyla devletin katkıları bir araya gelmektedir. Biz bu birlikteliğin artarak devamından yanayız. İnsanlarımızın daha iyi yaşaması için desteğe devam edeceğiz” diye konuştu.

GAÜ’nün Girne için yatırımlarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayan Kalyoncu, çok önemli ve özel bir yatırım olan kompleksin hayırlı olmasını diledi.

İZBUL: “BU YATIRIM SADECE SAĞLIĞA DEĞİL TURİZME DE KATKI SAĞLAYACAK”

Sağlık Bakanı Salih İzbul da, kaliteli sağlık hizmeti sunmanın önemine işaret ettiği konuşmasında, bu tür yatırımların sağlık kalitesini oldukça yükselteceğine inanç belirtti.

Detaylı bir kompleksin inşa edileceğini kaydeden İzbul, “Mutlu olduk. Hayırlı olsun. İleriki dönemlerde bize düşen görevler varsa, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Bu yatırımın sadece ülke insanına, sağlığına değil, turizme de katkı sağlayacağını belirten İzbul, projeye imza atanları kutladı

AKPINAR: “BU, GAÜ’DEN SONRA GİRNE BÖLGESİNİN EN BÜYÜK YATIRIM PROJESİ

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da, projenin detaylarına yer verdiği konuşmasında, toplamda 67 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek merkezin, özelde Girne’yi genelde KKTC’yi sağlık ve eğitimin başkenti haline getireceğini söyledi.

Projenin, GAÜ’den sonra Girne bölgesinin en büyük yatırım projesi olduğunu kaydeden Akpınar, “Proje, KKTC adına yapılmış en büyük sağlık yatırım projesi olacak” dedi.

TIP FAKÜLTESİ KURMAK İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Florance Nightingale ve Bilim Üniversitesi ile tıp fakültesi kurmak için işbirliği protokolü imzaladıklarını da hatırlatan Akpınar, bugün GAU/Florance Nightingale hastanesinin ilk adımlarını attıklarını ifade etti.

ÇİFTÇİ: “TARİHİ ADIMIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi ise, Girne’nin kaderini değiştirecek, KKTC’de yeni bir dönemi başlatacak tarihi bir adımın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Daha önce temeli atılan GAU TIP Fakültesi’nin, bugün Florance Nightingale markasıyla bütünleşeceğini kaydeden Çiftçi şunları da belirtti:

“GAU/Florance Nightingale Hastanesi, kalite ve etik güvencesiyle gerek tıp gerekse hemşirelik eğitiminde uluslararası rol model olacak.

Bu işbirliğiyle İstanbul Florance Nightingale hastaneleri, hem GAU tıp ve hemşirelik eğitimine hem de Kıbrıs Türk halkının hizmetine açılmıştır. Girne’de uluslararası kalitede doktorlar yetişecek ve halka daha kaliteli sağlık hizmeti sunulacak.”

Konuşmaların ardından, Başbakan Kalyoncu, bakanlar ve GAU yöneticileri, kompleksin temelini attı

SAĞLIK KOMPLEKSİNDE ALIŞKANLIKLARI BIRAKMA MERKEZİ DE OLACAK

Smart Health Sağlık ve Tıp Merkezi, toplamda 67 Bin 500 metrekare alanın içerisinde 32 polikliniğe ilave olarak 3 adet tam donanımlı ameliyathane, doğumhane ve 50 yataklı hasta odasının yanı sıra rehabilitasyon merkezi, alışkanlıkları bırakma merkezi ve yaşlı bakım merkezini bünyesinde bulunduracak.

GAÜ/Florance Nightingale Hastanesi de Smart Health Projesi’nin bir parçası olacak. 
Editör: TE Bilisim