Crans Montana’da bulunan siyasi parti temsilcileri, ortak açıklama yaparak sürecin tıkanmaması adına BM Genel Sekreteri’ni yeniden Cenevre’ye gitmeye çağırdı.

CTP genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ve TDP Genel Başkanı Özyiğit’in imzasını taşıyan ortak açıklamayı CTP Genel Başkanı Tufan Erhürmen okudu.

Ortak açıklamada; Kısır döngünün aşılması adına Genel Sekreterin yeniden Crans Montanaya gitmesi gerektiğine inanıldığı ifade edilerek, Genel Sekreterin gitmemesinin süreci uzatacağına inanç belirtildi.
Ortak açıklama şöyle;

“Crans Montana’da devam eden Kıbrıs Sorunu ile ilgili konferansı başından itibaren takip eden siyasi partiler olarak, gelinen aşamada ortaya çıktığını gördüğümüz tıkanıklığın giderilmesi ve sürecin daha fazla uzatılmadan bir sonuca ulaştırılması gerekliliğine inanarak ortak bir tavır geliştirmemizin zorunluluğunda hemfikir olduğumuzu belirtmek isteriz.

Crans Montana’daki sürecin ilk haftasının BM Genel Sekreteri Sayın Guterres’in buraya gelmesi ve uzun bir süreden beri ihtiyaç duyulan bir metodoloji konusunda tüm tarafları ikna etmesi sonucunda yeniden hareketlendiği herkesin malumudur.

Buna karşın sürecin ikinci haftası, birinci haftanın kapanışındaki hareketlilikten uzak bir atmosferde başlamıştır ve maalesef

BM Genel Sekreteri Sayın Guterres’in bir an önce Crans Montana’ya dönüp gerekli müdahaleyi yapmaması halinde konunun sonuçlandırılması mümkün görülmemektedir.

Bizler gelinen aşamayla ilgili olarak taraflara sorumluluk yüklemek yerine Sayın Genel Sekreter’in kayda değer ilerleme kaydedilmedikçe Crans Montana’ya gelmeme yönündeki eğilimini değiştirmesinin, içine girilen kısır döngünün aşılmasına ve Crans Montana’da devam eden konferansın daha fazla uzatılmadan sonuçlandırılmasına katkı sağlayacağına inanmaktayız.

Bu düşüncelerle, gerek masada uğraş veren heyetleri gerekse Sayın Genel Sekreteri konferansın sonuçlandırılmasına yönelik adım atmaya davet ederiz”.

Editör: TE Bilisim