Sinerji Kültür Sanat Derneği (SİNERJİ), “Uluslararası 1. Sinerji Halkoyunları- Dans ve Müzik Festivali” düzenliyor. Festival, 1-3 Şubat tarihleri arasında Lefke, Güzelyurt ve Girne’de yer alacak.

SİNERJİ’den verilen bilgiye göre, festival, 1 Şubat Cuma günü saat 14.30’da Lefke Asmalı Kahve önünde yapılacak gösterilerle başlayacak. 2 Şubat Cumartesi saat 10.00’dan itibaren Güzelyurt Kapalı Çarşı (Bandabulya) alanında geniş çaplı etkinlikler gerçekleşecek. 3 Şubat Pazar günü ise Girne Belediye Meydanı’nda gösteriler yapılacak.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür Dairesi, Gençlik Dairesi, Güzelyurt Belediyesi, Girne Belediyesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek festivale, Türkiye’den Anadolu Gençlik ve Eğitim Merkezi (AGEM) halkoyunları ekibi katılacak.

YUNUS ÖZERDEM

SİNERJİ Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Yunus Özerdem, yaptığı açıklamada, uluslararası festivali düzenlemelerindeki amaçlarının; halkoyunları, modern danslar ve müzik alanında KKTC ve Kıbrıs Türk kültürünü, bunun yanında diğer ülkelerin kültürlerini tüm öğeleriyle tanımak ve tanıtmak olduğunu vurguladı.

Özerdem, derneğin, ülke ve öz kültürü tanıtma misyonunu benimsemiş bir sivil toplum örgütü olduğuna vurgu yaparak, festivalde, ülkeyi, kültürü ve kültürel değerleri konuklara en güzel şekilde tanıtabilmek ve onları birer kültür elçisi olarak ülkelerine yolcu etmenin temel görevleri olduğunu kaydetti.

Festivale Türkiye’den Anadolu Gençlik ve Eğitim Merkezi (AGEM) halkoyunları ekibinin katılacağını ve Türkiye’nin 9 farklı yöresinin oyunlarını sahneleyeceğini ifade eden Özerdem, festivale katılacak olan Bulgaristan grubunun ise son anda çıkan aksiliklerden dolayı katılamayacağını bildirdi.

Özerdem, festivalde ayrıca, Retro-Mania grubu konseri, amatör müzisyenlerin müzik dinletileri, Sinerji Dance Team, Stüdyo 21, Mağusa Kültür Derneği ve diğer grupların da sahne alacağını dile getirdi.
Editör: TE Bilisim