Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Tufan Erhürman ve Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, halkı yarın düzenlenecek “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinliğine çağırdı

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Tufan Erhürman, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yarın akşam saat 18.00’de Dereboyu’nda gerçekleştirilecek Gece Yürüyüşü’ne en geniş şekilde katılım çağrısı yaptı.

18 örgütün bir araya gelmesiyle oluşturulan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu’nun kuruluşunun son derece sevindirici olduğunu da vurgulayan Erhürman, platformun kuruluşunu selamladıklarını ifade etti.

Erhürman, başta Kadın Sığınma Evi’nin açılması ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin işlevsel hale getirilmesi olmak üzere bu konudaki çalışmalara destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın da, kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik gelişimlerinin önünü açmak için daha eşitlikçi politikalar uygulanması yönünde bir farkındalık başladığını, bu farkındalığın daha da artması için yarın düzenlenecek Gece Yürüyüşü’ne katılımın önemli olduğuna vurgu yaptı.

Ülkede uzun yıllardır kadın hareketi başladığını ve CTP Kadın Örgütü’nün de bu mücadeleye destek verdiğini kaydeden Sorakın, Kadın Örgütü’nün bu vizyona sahip diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ettiğini ve işbirliği içerisinde olduğunu kaydetti.

CTP’nin hükümette olduğu dönemler içerisinde toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını değiştirdiğini ve yasal düzenlemeleri yaptığını anlatan Sorakın, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin kurulmasında da CTP’nin önemli rol üstlendiğini kaydetti.

Kadınlara yönelik şiddete karşı sığınma evinin yeterli olmadığını ifade eden Sorakın, daha fazla kadın sığınma evi için İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın çalışma başlattığını, yeni bir kadın sığınma evi için arazi tahsis edildiğini kaydetti.

Bütün bu çalışmaların ileriye taşınabilmesi için aynı vizyonu taşıyan bütün örgütlerle işbirliği içinde olduklarını dile getiren Sorakın, hem bu farkındalığı artırmak, hem de daha erken sonuca ulaşma gayreti içerisinde olduklarına değindi. 
Editör: TE Bilisim