)Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen gecede “Şiddet Mevsiminin Saklı Tarihi” okurlara tanıtıldı.
Kitap tanıtımı, söyleşi ile başlayarak kitabın içeriği hakkında bilgi verildikten sonrakitap, orada bulunan okurlar için özel olarak Niyazi Kızılyürektarafından imzalandı.

Söyleşide ilk olarak Deniz Plaza Kitap Koordinatörü Hüseyin Ağlamaz kısa bir konuşma yaptı. Hüseyin Ağlamaz konuşmasında Deniz plaza olarak Kıbrıs kitapları ile ilgili bundan sonraki stratejilernin Kıbrıslı yazarları ve Kıbrıslı kitapları olanaklar sağlayarak okurlarlar buluşturmak olduğunu söyledi.

Daha sonra Okan Dağlı da şöyleşide, resmi tarihin amaçlara ulaşmak için bir araç olduğunu, resmi tarihin resmi ideolojiyi desteklemek için egemen sınıf tarafından veya yönetenler tarafından yazıldığını ve Kıbrısta yıllarca egemen ideolojinin Kıbrıslı Türkler açısından Taksim ve daha sonrasında iki devlet,lilik olduğunu, Kıbrıslı Rumlar açısından ise resmi ideolojinin Enosis ve sonrası için ise üniter devlet olduğunu, resmi ideolojierin nereden doğduğunu, hangi tarihlerden geçerek bu günlere geldiğini Niyazi Kızılyürek’in yazmış olduğu “Şiddet Mevsinin Saklı Tarihi” isimli kitabında detaylı şekilde anlatıldığına değindi.
Niyazi Kızılyürek’te yazmış olduğu kitabı hakkında şöyleşiye devam ederek 1961 yılında Kıbrılı Türk Yetkililerin 7 Haziran gününü Milli gün olarak kutlamaya sunulduğunda dönemin Türkiye Büyük Elçisi liderliğe sert bir eleştiri yazarak böyle bir günün kutlanılamayacağını, bunun bir utanç günü olduğunu ve 6-7 Eylül 1955 yılında gerçekleşen çok benzeri provakasyon olduğunu ve böyle bir günün kutlanmasının kesinlikle yasaklanmış olduğunu , Cemaat Meclisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Ünel’in istifa etmek zorunda kaldığını söyleyerek kitabın konusu hakkında detaylı bilgiler verdi.(MHA)
 
Editör: TE Bilisim