13 yaşında bir çocuğun tarlalarda askeri mühimmata temas ederek hayatını kaybettiği bir coğrafyada yaşamaktayız. Savaş çığlıkları atan insanların; barış talebinde bulunan, herhangi birini öldürmek istemediğini beyan eden insanları hapis cezalarına çarptırdığı bir coğrafyada...

Ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın her köşesinde savaşlar ve insanların sürgünü devam ederken, şiddet kullanmayı reddeden bireylerin yargılanması kabul edilemez. Orduların yürüttüğü savaşları ve silahları reddetmek insani bir haktır! Zorunlu askerlik, bir insan hakkı ihlalidir.

Seçim manifestolarında vicdani ret hakkını eklemeyi ihmal etmeyen hükümet ortaklarının, üç maymunu oynaması anlaşılabilir bir durum değildir. Vicdani ret talebinin hükümet tarafından gündeme dahi getirilememesi, sivil, demokratik ve bağımsız bir ülkeye ne denli ihtiyaç duyduğumuzun da kanıtı niteliğindedir.

Bu vesileyle, Vicdani Ret talebi nedeniyle yargılanacak olan Halil Karapaşaoğlu'nun yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyurmak isteriz. 3 Ocak Perşembe günü saat 13.00'te Askeri Mahkeme'de biz de Halil'in yanındayız. Çünkü vicdani ret haktır!

Basın-Sen Yönetim Kurulu

Editör: TE Bilisim