Siber, 8 Mayıs Dünya Thalassaemia Günü nedeniyle Ahmet Varoğlu başkanlığındaki Thallassaemia Derneği’ni kabul etti.

Varoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, erken tanıya yönelik önlemlerle, thalassaemia hastalığının görülme sıkılığının düşürüldüğüne ve atılan adımlarla thalassaemia hastalarının yaşam sürelerinin uzatıldığına işaret etti.

Öte yandan thalassaemia hastalarının halen pek çok sorunu olduğunu söyleyen Varoğlu, bunların başında kan sıkıntısı geldiğini belirtti. Kan Dönor Veri Bankası’nın önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Varoğlu, projenin olumlu sonuçlar vermesini diledi.

Thalassaemia Merkezi’nin fiziki durumunun da çok kötü olduğunu ifade eden Varoğlu, bu ve diğer sorunları çözmek için yardım istedi.

SİBER: “THALASSAEMİA ÜLKE İÇİN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de kabulde yaptığı konuşmada, 1980’de yapılan yasal düzenlemelerle, thalassaemia vakalarının azaltılmasının, ülke için bir başarı öyküsü olduğunu söyledi.

Siber, geçen yasayla ulaşılan bu başarının, devletin kararlı şekilde hareket ettiğinde ne kadar güzel adımlar atabileceğinin ve halkı bilinçlendirmenin öneminin göstergesi olduğunu dile getirdi.

Sağlıkta birçok alanda bu kararlılıkla olumlu adımlar atılabileceğini dile getiren Siber, Kan Dönor Veri Bankası’nın kan ihtiyacını karşılamak adına önemli bir adım olduğunu kaydetti.

KKTC gibi küçük bir ülkede dayanışma içinde hareket edildiği takdirde başarılı uygulamalar yapılabileceğini ifade eden Siber, bu noktada kararlılık ve sivil toplum katkısının önemine vurgu yaptı.
Editör: TE Bilisim