Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’ni ziyaret etti.

Siber’in ziyareti sırasında konuşan Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Cumhurbaşkanlığı seçimini, özellikle bu çözümsüzlük döneminde, Cumhurbaşkanı’nın toplum lideri olması nedeniyle de çok önemsediklerini söyledi.

Çözümsüzlüğün sürdürülebilir ekonomiye sahip olmaya ve ekonominin gelişmesine engel olduğunu dile getiren Gürcafer, çocukların adadan göçüne sebebiyet verdiğini, toplumsal varlığı erozyona uğrattığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin iyi bir demokratik süreç olacağını ve seçimden iyi bir netice çıkacağını düşündüklerini kaydeden Gürcafer, Siber’in Meclis Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde başarılı olaylara imza attığını ifade etti.

“Umarız ki ülkenin birçok sorununa parmak basacak ve buna vesile olacak bir seçim olur. Bu tür sıkıntılara genellikle seçim dönemlerinde gündeme gelir ancak maalesef sonra söylemden eyleme dökülme hususunda birçok sıkıntılar yaşanır ve gerçekleşmez” diyen Gürcafer, bu seçimin bir milat olmasını, bu seçimle hem çözüme ulaşılabilecek hem de ekonomik sosyal ve toplamsal bir çok sıkıntıya çözüm olacak bir süreç temenni etti.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, konuşmasında, yüz yüze iletişimin en etkili iletişim olduğunu söyledi ve sorunları karşılıklı konuşma ve yerinde görmenin önemli olduğunu belirtti.

Ülkenin iki büyük sorunu olduğunu söyleyen Siber, bunlardan birinin yarım asrı geçen Kıbrıs sorunu, diğerinin de 40 yıldır hala kurumsallaşamamanın verdiği sıkıntılar olduğunu kaydetti.

Siber, bu iki sorunun bir biriyle ilişkili olduğunu ve düzeldikleri zaman bir birlerine olumlu etki yapacaklarını söyledi. Birinin tam olarak düzeltilmesinin diğerini motive edeceğini belirten Siber, çözümün kurumsallaşmaya çok olumlu etki edeceğini vurguladı.

Siber, “Biz bu sorunlarımızı çözme odaklı adaylar olmalıyız, birinci görev bu olmalı. Bugün içinde bulunduğumuz bir çok sıkıntıların hiç biri çözümlenemeyecek sıkıntılar değildir. Hepsi çözümlenebilecek sorunlardır” dedi.

Sibel Siber, bunları çözecek olanın kendileri olduğunu, öz güvenlerini yitirmeden, ne istediklerini bilerek ve sorunu zamana yayma değil, çözüm odaklı iş bitirme odaklı yaklaşılması halinde başarılı olabileceklerine inandıklarını vurguladı.

Kıbrıs sorununun bir çok ülkenin içinde olduğu bir sorun olduğunu dile getiren Siber, bu sorunda tek başına çözüm odaklı siyaset izleyerek, barışa inanarak ve barış dili kullanarak ve uzlaşıyı benimseyerek çok iyi yollar kaydedilebileceğini söyledi ve “ve de dünyaya kendimizi anlatabileceğiz” dedi.

Siber, “Belki tek başımıza çözümü yapamayabiliriz. Ama izlediğimiz siyaset bizi yukarı çıkarır, öne çıkarır ve dünyayla aynı dili konuşursanız anlaşılırsınız” diye konuştu.

Kurumsallaşamamayı da tek başına çözümsüzlüğe bağlamamak gerektiğini kaydeden Siber, bir çok konuda geçmiş 40 yılın siyasetinin miras bıraktığı ve gerçek reformlara ihtiyaç duyulan bir durumla karşı karşıya olduklarını vurguladı.

Meclis Başkanı Siber, yönetim mekanizmasında olan kişilerin sivil toplumla ve paydaşlarla beraber kararlar alması halinde daha sağlıklı olunabileceğini de kaydetti.
Editör: TE Bilisim