Meclis Başkanı Sibel Siber ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, makamların hizmet için bir araç olduğunu belirterek, topluma pozitif izler bırakacak işler yapmanın kendisi için önemli olduğunu ve görevini bu motivasyonla sürdürdüğünü kaydetti.

Çevre Komitesi başkanı olarak belediyeleri hem sorunlarını dinlemek hem de “çevreyi kirletmeyelim” temasıyla neler yapılabileceği hakkında görüş alışverişinde bulunmak için ziyaret etiğini söyleyen Siber, bir toplum bilinci oluşturmak için çalışılması gerektiğini söyledi.

Siber, “Kirletiyorsak kendimizin hissetmiyoruzdur. Çünkü kendimizin hissettiğimiz yeri kirletmeyiz içimiz cız eder” diyerek, bunun sadece cezayla değil toplum bilincini yükselterek başarılabileceğini belirtti.

İşbirliği, içerisinde yapılacak ortak çalışmayla temiz çevrelere kavuşulacağına inandığını söyleyen Siber, en kısa sürede çevre komitesini de toplayarak neler yapılabileceğini görüşüp belediyelere bildireceğini söyledi.

Siber, “Her yerde temizlik istiyoruz, temiz ülke mutlu insan ve toplum demektir” dedi.

MANİSOY

Manisoy, Siber’i Alayköy Belediyesi’nde görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Sibel Siber’in Cumhurbaşkanı adaylığını kutladı ve bayanların üst mevkilerde bulunmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Ülkenin dürüst temiz yöneticilere ihtiyacı olduğunu dile getiren Manisoy, Siber’in Cumhurbaşkanlığını da layıkıyla icra edeceğine emin olduğunu söyledi.

Temizliğin belediyelerin asli görevi olduğunu ifade eden Manisoy, toplumun bu konuda yeterince bilinçli olmadığını ve bu bilincin de ancak eğitimle mümkün olabileceğini belirtti.

Bu konulardaki cezaların da yetersiz olduğunu dile getiren Manisoy, çevre konusuyla ilgili yaşadıkları sorunlara örnekler vererek, bu konudaki yasaların bir an önce hazırlanıp uygulamaya konmasını istedi.
Editör: TE Bilisim