Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Londra Belediye Meclisi’nin Kıbrıslı Türk üyeleri Nesil Cazımoğlu ve Ali Osman Derviş’i kabul etti.

Kabulde UBP Milletvekili Erdal Özcenk de hazır bulundu.

Nesil Cazımoğlu kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve Londra Belediye meclisinde 6 Türk temsilcinin bulunduğunu söyledi.

Türklerin Londra’daki Türk okulları vasıtasıyla eğitimleri ve dillerini geliştirdiklerini belirten Cazımoğlu, KKTC’den gelen destekle eğitimlerin bir üst noktaya taşınmaya çalışıldığını da belirtti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklerin KKTC’yle bağlantılarını koparmamasının ve anadillerini kaybetmemelerinin önemine dikkat çekerek, özellikle dilin bir sonraki nesle başarıyla aktarılması gerektiğini vurguladı.

Siber, son Londra ziyaretinin ardından KKTC’ye döndüğünde, Eğitim Bakanlığı’na öğrenci değişim programları hazırlanması yönünde önerilerde bulunduğunu da belirterek, “asimile olmadan entegre olmayı” hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerin yaz tatillerini Kıbrıs’ta geçirmeleri için çeşitli kolaylıklar sağlanması gerektiğini de kaydeden Siber, yurtdışında yaşayan Kıbrıslıların lobicilik faaliyetleri açısından önemli olduğunu, gündelik hayatta yabancılarla iç içe olan insanların dış ülkelerde konsolosluk veya temsilcilik açmaktan daha fazla yarar sağlayabileceğini de sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilisim