Odanın tesis ve dersliklerini gezerek Genel Koordinatör Hürrem Tulga’dan bilgi alan Siber, daha sonra Oda Başkanı Mahmut Kanber ile görüştü.

SİBER

Meclis Başkanı Siber görüşmenin basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, 400 öğrencisi ve 300 mezunu bulunan Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nın ülkedeki ara ve teknik eleman açığının kapatılması ve göçlerin önlenmesindeki rolünün önemli olduğuna işaret etti.

Ara ve teknik eleman yetiştirmenin halen istenen noktada olmadığını dile getiren Siber, Odanın mezun ettiği 300 kişinin iş sahibi ve sigortalı olmasının sevindirici olduğunu, planlı ve programlı politikaların başarıyı getireceğini söyledi.

Kooperatifçilik alanında KTEZO’nun başka bir başarı öyküsüne imza attığını belirten Siber, bu anlamda KTEZO’nun bir STÖ’den ileri adımlar atmakta olduğunu gördüğünü kaydetti.

Para ve kaynağın bulunabileceğini önemli olanın heyecanı hissetmek olduğunu söyleyen Siber, KTEZO’da bu heyecanı gördüğünü ve halk adına bundan mutluluk duyduğunu belirterek, odanın daha büyük başarılar elde etmesini diledi.

KANBER

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber de kimsenin elini uzatmadığı konulara Oda olarak el uzatıp çıraklık alanında açığı kapatmaya çalıştıklarını söyleyerek, esasında bu tür çalışmaların devlet ve hükümet politikaları olması gerektiğini ifade etti.

Meclis’te bekleyen KTEZO Değişiklik Yasa Tasarısı’nın Oda’nın daha federatif bir yapıya kavuşması için gerekli olduğunu kaydederek, tasarının bir an önce yasalaşmasını beklediklerini dile getirdi.

Kanber ayrıca, paravan ve hileli şirketlerin varlığı, Esnaf ve Zanaatkârın hukuksal sorunlarıyla ilgilenecek bir “Hukuk ve Muhasebe Ofisi”nin eksikliği, alet ekipman ve hammadde ithalatında karşılaşılan bürokratik engeller, sertifikasyon sisteminin uygulanması, OTEM, Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, ve kredilerin çeşitlendirilmesi konularında yaşanan sıkıntı ve aksaklıklar konusunda Siber’e bilgi vererek destek istedi.
Editör: TE Bilisim