“Halkımızla beraber ilklere imza atmaya geliyoruz” diyen Siber, halk yararına üretecekleri projelerden bahsetti. Siber, bu konuda bir adayın her gittiği yerde kendisine eleştiriler yönelttiğini, ‘başkanlık sistemine mi geçiliyor? Cumhurbaşkanlığı makamında bu işler yapılmaz, bu makam icraat makamı değildir’ gibi yorumlar yaptığını ancak halk yararına iş yapmak istenirse makamların buna engel olamayacağını ifade etti. “Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz” diyen Siber, dün Yeşilköy, Ziyamet ve Mehmetçik köylerini ziyaret ederek vatandaşlara cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’e köy ziyaretleri esnasında CTP-BG İskele İlçe Sekreteri Hüseyin Mülazim, Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın, Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ve Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ile çok sayıda partili eşlik etti.

HAK, ADALET VE GÜVEN DUYGUSU İÇİN ADAYIM

Cumhurbaşkanlığı makamına hak, adalet ve güven duygusunu getirmek için aday olduğunun altını çizen CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, tecrübe öne sürülerek makam talep edilemeyeceğini, eğer ortada iyi bir tecrübe varsa bunun yeni nesle aktarılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı makamında iç sorunlara yönelik aktif ve atılımcı olacağını anlatan Siber, kadın, genç, çevre, sağlık, eğitim, kültür ve sanat gibi toplumu ilgilendiren birçok konuda çalışma gruplarının oluşturulacağını ve bu gruplar sayesinde projeler üretileceğini kaydetti. Bunları söylerken kendisine ‘cumhurbaşkanlığı makamı icraat makamı değil, Başkanlık sistemine mi geçilecek de bu projeler uygulanacak’ şeklinde eleştiriler yöneltildiğini ifade eden Siber, “Halkımızla birçok ilke imza atmak için bir yola çıktık. Nisan ayındaki seçimleri kazanmamız halinde halk için iyi işler yapmak isteyen ekiplerimle üreteceğimiz projelerle makamların hizmete engel olamayacağını ispatlayacağız” dedi.

HİÇBİR DIŞ TEMAS YAPILMIYOR


CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Rum lider Anastasiadis’in müzakere masasını terk ettiğini ancak mevcut Kıbrıs Türk liderliğinin uluslararası alandaki sessizliğinden cesaret alarak masaya dönmediğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı’nın dış temas konusunda çok pasif kaldığını anlatan Siber, hellim konusunun da buna örnek olarak verilebileceğini kaydetti. Rumların AB Komisyonu’nda yaptıkları girişim sonucunda hellimin sadece Kıbrıs’ta üretilmesi yönünde karar alındığını ancak Kıbrıslı Türklerin ürettikleri hellimlerin de ihraç edilebilmesi için ‘Rum Tarım Bakanlığı’nın onayı alınacak’ şeklinde bir karar üretildiğine değinen Siber, “Bu bizim için kabul edilebilir bir durum değil. Bizim liderimizden bir ses çıkmadı bu konuda. Bunun bizim için büyük bir ekonomik darbe olacağını, ihracatımızın yüzde 25’inin hellim olduğunu göz önünde bulundurarak Meclis Başkanı olarak, Meclis’te temsil edilen tüm siyasi partiler adına AB Komisyonu’na ve Birleşmiş Milletler Kıbrıs özel temsilcisine yazı gönderdim. Bu konuda Cumhurbaşkanı’nın sesini duymadık. Hâlbuki ‘toplum lideri’ olarak uluslararası tanınmış statüsü var. Birçok girişim, AB komisyon başkanı ile görüşmeler yapılabilirdi ama dediğim gibi heyecan duymak lazım” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim