Dr. Fazıl Küçük Hareketi Başkanı Mustafa Çaluda, hareketlerinin Haziranda kurulduğunu belirterek faaliyetlerini anlattı. Çaluda, amaçlarının Dr Fazıl Küçük’ün anılarına ve ilkelerine sahip çıkarak, genç nesillere aktarabilmek olduğunu söyledi.

Yeni neslin apolitik bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Çaluda, bu yapının kırılıp belli fikirlerin ve yaşanmışlıkların aktarılması gerektiğine inandıklarını belirtti.

Çaluda, Dr Fazıl Küçük Müzesi’nin kuruluşuna yaptığı katkılar nedeniyle Siber’e teşekkür etti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, toplumun unutmaması için gösterdikleri çabayı taktir ettiğini belirterek, toplum yaşamına verilecek güzel mesajların bir umut olduğunu söyledi.

Günlük yaşamın içerisinde topluma duyarlılık gösteren hareketlerin aidiyet duygusunu güçlendirdiğini ifade eden Siber, aidiyet duygusunun toplumu her yönden olumlu etkilediğini belirtti.

Siber, Dr Küçük’ün mücadele dönemlerinde topluma umut ve güç verdiğini dile getirerek, Dr Fazıl Küçük müzesinin de o dönemki sosyal yaşamı aktarması açısından genç nesillere fayda sağlayacağını söyledi.

Siber, müzenin tamamlanma noktasına geldiğini ve kısa süre sonra halkın hizmetine gireceğini belirterek,”Duyarlı genşler hayatı daha iyiye ve güzele götürecek” dedi.
Editör: TE Bilisim