Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre Meclis Şeref Salonu’ndaki kabulde konuşan Siber, dostluk ve işbirliğinin her zaman kendilerini daha iyi bir noktaya taşıyacağını kaydetti ve özellikle gençlerle birlikte yapılacak çalışmaların önemli olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk halkının uluslararası alanda sesini duyurmaya ve daha aktif olmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Siber, ambargolar altında olsa bile ülkedeki demokratik yaşamın, insanların ve kültürün farkına varıldıkça ambargoların kalkacağına emin olduklarını söyledi.

Foruma, bu yöndeki karşıklı girişim, işbirliği ve pozitif anlayışından dolayı teşekkür eden Siber, gençlerin KKTC’yi tanıması ve Kıbrıs Türk gençlerinin kardeş ülkelere giderek farklı kültürleri tanımasının çok önemli olduğunu ve bu durumun dünya barışı ile kültürüne katkı yapacağını belirtti.

İSKANDAROV

İİT Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Elşad İskandarov da konuşmasında, birlikte yapacakları çalışmalarla KKTC gençliğinin çok daha aktif katılımlı etkinliklerde yer alacağını söyledi.

İskandarov, KKTC’nin İslam İşbirliği Teşkilatı’na gözlemci statüsünde üye olmasının ardından birçok etkinlik yapıldığını ancak bunları yeterli bulmadıklarını ifade ederek, KKTC’nin maruz kaldığı ambargoların sadece Kıbrıs Türk halkı için değil dünya ve bölge için de büyük bir haksızlık olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim