Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, yerel yönetimlerin, doğrudan vatandaşın yaşam kalitesine etki eden hizmetler verdiğine işaret ederek, belediyelere büyük önem verdiklerini söyledi.

Siber bugün Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi'yi ziyaret etti. Dikmen Belediye Başkanı Çelebi, Siber’in ziyaretinden büyük onur duyduğunu belirterek, “Dikmen sizin de köyünüz. Halk adına teşekkür ederim” dedi.

Çelebi, Dikmen’in 176 kilometrekareye hizmet eden 13 bin nüfuslu Girne kazasının belediyelerinden biri olduğunu belirterek, temel hedeflerinin insanların günlük yaşamanı kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

Hizmet verirken kırsal kesim belediyesi olarak Dikmen’de karşılaştıkları zorluklara da değinen Çelebi, merkezi hükümetin de artık yerel yönetimlere daha fazla önem vermesi gerektiğine inandığını kaydetti.

Çelebi, “Umarım ki gelecek yıl bütçe hazırlanırken, yerel yönetimlere yapılan katkı oranı da arttırılır” diyerek, katkının artmasıyla hizmet kalitesi ve yaşam standartlarının da artacağına inandığını söyledi.

Yüksel Çelebi, Dikmen bölgesini, ülkenin en temiz ve yaşanılır bölgesi yapmayı arzuladıklarını ifade ederek, hükümetin katkıları arttırma konusunda yapacağı çalışmalarda Siber’den destek istedi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber, fırsat buldukça tüm belediyeleri ziyaret etmeyi istediklerini vurgulayarak “yerel yönetimleri çok umursuyoruz” dedi.

Siber, yerel yönetimlerin doğrudan vatandaşın yaşam kalitesine etki eden hizmetler verdiğini belirterek, Dikmen Belediyesi’nin de bu konuda çok başarılı olduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerin aldığı katkıların vatandaşa yansıyan olumlu bir mesaj olduğunu kaydeden Siber, bu konuda elbirliğiyle daha güzel işler yapılacağına inandığını belirtti.

Siber, Lefkoşa-Dikmen yolu üzerinde projelendirilen meclis ormanı hakkında da bilgi vererek, Dikmen Belediyesi ile işbirliği içerisinde neler yapılabileceğini konuşmak istediğini söyledi.

Sibel Siber, Dikmen’le, kendi köyü olması nedeniyle de ayrı bir gönül bağı olduğunu kaydetti. 
Editör: TE Bilisim