Siber, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları nedeniyle adada bulunan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nu kabul etti.

Bostanoğlu’na Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş eşlik etti.

Bostanoğlu kabulde yaptığı konuşmada, adada barışın 40’ncı yılına ulaştığını ve Barış Harekâtı’nın 40’ıncı yılında törenlerin oldukça görkemli şekilde gerçekleştiğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişte olduğu gibi daima Kıbrıs Türk halkının yanında olacağını söyleyen Bostanoğlu, adada adil ve kalıcı bir barış kurulmasını önemsediklerini kaydetti.

Bostanoğlu konuşmasında, adadaki olayların 1974’te değil 1963’te başladığına da işaret etti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de kabulde yaptığı konuşmada, Bostanoğlu’nu adada görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

40 yıldır adada toplumlararası çatışma yaşanmadığını dile getiren Siber, bunun adil ve eşitlik ilkesine dayanan kalıcı bir çözümle taçlandırılması dileğinde bulundu.

Yıldönümlerinin geçmişle ilgili değerlendirme yapmak ve geleceği planlamak için önemli olduğunu anlatan Siber, ülkedeki kurumsal yapının güçlendirilmesi için yapılması gereken çok şey olduğunu dile getirdi.

Siber, Kıbrıs müzakereleri sonucunda Kıbrıs Türk halkının hak ettiği gibi uluslararası toplumun parçası olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından karşılıklı plaket takdiminde bulunuldu.
Editör: TE Bilisim