Meclis Çevre Komitesi’ne de başkanlık yapan Meclis Başkanı Sibel Siber, Belediyeler Birliği Başkanı, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benliyi ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada belediye hizmetlerinin etkin verildiği beldelerdeki halkın daha mutlu olduğunu kaydeden Siber, halkın mutluluğunu artırmak için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunmak için ziyareti gerçekleştirdiğini ifade etti.

Projelerin hayata geçirilmesi için genelde kaynak gerekli olduğunu ancak bilinçlendirme gibi bazı çalışmaların kaynak gerektirmediğini dile getiren Siber, “En büyük sorunumuz çevre kirliliğidir” dedi.

Halkın deniz, yeşil alan ve ormanlar gibi ortak mallara karşı, kendi özel mülküne gösterdiği hassasiyeti göstermediğini kaydeden Siber, “Ortak kullanım mallarıyla ilgili aidiyetimiz maalesef kendi tapulu mallarımıza duyduğumuz aidiyetimiz kadar güçlü değil. Denizler parklar yollar bahçelerle ilgili güçlü duygular duymuyoruz. Bunun çok çeşitli nedenleri olabilir. Tüm sorumluluk bireylerde değildir. Kendi yöneticilerine karşı azalan güven duygusunun yarattığı bir tepki olabilir” dedi.

Bu düşünce şeklinin değişmesi gerektiğini de vurgulayan Siber, “Daha fazla duygu ve kişilere hitap ederek burası benim yaşadığım yer sahip çıkmalıyım duygusunu güçlendirmeliyiz” dedi.

“GÖRMEYE DEĞER BİR BİNA”

Sibel Siber, 1329 yılında Lüzinyanlar döneminde Katolik Başpikoposu tarafından ikametgâh olarak yaptırılan Belediyeler Birliği binasının, görmeye değer bir bina olduğunu dolayısıyla daha çok tanıtılması gerektiğini ifade etti.

Binanın yeterince bilinmediğini dile getiren Siber, binanın kültürel faaliyetlerde de kullanılabilmesinin binanın tanıtılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Siber, “Surlariçi’nin en önemli en görülmeye değer binalarından biri olduğunu düşünüyorum, fakat çok fazla bilinmiyor” dedi.

BENLİ

Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli ise Meclis Başkanı Sibel Siber’e çevre konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

“Birinci değişmesi gereken anlayışlardır” diyen Benli, el birliği ile çevre temizliği bilincinin toplumda daha çok yer etmesi için çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.

Benli, Meclis Başkanı’nın Meclis Çevre Komitesi’ne başkanlık yapmasının da altı çizilmesi gereken bir husus olduğunu ifade etti.
Editör: TE Bilisim