Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2015’in sağlıklı, huzurlu, mutlu ve barışın daim olduğu bir yıl olmasını diledi.

Daha kurumsal bir yapı ve toplumsal özgüveni yükseltmek için birçok yasaya ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Siber, Meclis’in 2015’te Kamu Reformu, Siyasal Partiler Yasası ve Seçim- Halkoylaması Yasalarını geçirmek için çalışmalarını hızlandırdığını belirtti.

Meclis Başkanı Siber, yayımladığı yeni yıl mesajında, yeni yılı güzel umutlarla karşılamaya hazırlandıklarını belirterek, “Ortak arzumuz 2015 yılının sağlıklı, huzurlu, mutlu ve barışın daim olduğu bir yıl olmasıdır” dedi.

Halkın ortak beklentisinin ise “kendi ayakları üzerinde duran, kurumsal bir yapıya kavuşmak ve yarım asırdır çözülemeyen Kıbrıs sorununun iki toplumlu, iki bölgeli adil ve kalıcı federal çözüme ulaşması” olduğunu belirten Siber, dünyada uluslararası hukukun bir parçası olarak hak ettikleri yeri alacaklarına dair umutlarının her zaman yüksek olduğunu ve bu konuda kendilerine güvendiklerini kaydetti.

Siber, diğer yandan daha kurumsal bir yapıya ulaşmak ve toplumsal özgüveni yükseltmek için birçok yasa çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu belirttiği mesajına şöyle devam etti:

BU YIL HEDEFLENEN YASALAR

“Geçtiğimiz yeni yıl kutlama mesajımda, Gıda Güvenliği Yasası’nın Meclis’ten geçeceği sözü vermiştim. Bu yıl da Meclisimiz, toplumun sosyal yaşamını olumlu yönde etkileyecek, Kamu Reformu, Siyasal Partiler Yasası ve Seçim- Halkoylaması Yasalarını geçirmek için çalışmalarını hızlandırmıştır.

Tüm arzum, yurdumuzda daha mutlu bireyler görmek ve çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakabilmektir. İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle yeni yılınızı candan kutlar, 2015’in ülkemiz, bölgemiz ve tüm dünya için barış yılı olmasını dilerim.”
Editör: TE Bilisim