Bu sabah 10.00-12.00 saatleri arasındaki grev sırasında basına yapılan açıklamada, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı,  eğitimdeki sorunlara çözüm üretmediği gerekçesiyle eleştirildi.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem yaptığı açıklamada, “Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda çalışma barışını bozan, agresif davranışlarıyla tepki toplayan, evrak sahteleme ve görevini yerine getirmeme gibi vukuatlardan Kamu Hizmeti tarafından görevden uzaklaştırılmış bir öğretmen bulunduğunu” söyledi.

“ÖĞRETMENDEN TACİZ, MOBBING…”

Sosyal medyada “taciz ve mobbing” uyguladığı da tespit edilen öğretmen hakkında Bakanlığın hiçbir önlem almadığını iddia eden Eylem, “bu konuda gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Bu öğretmenin sadece Ruso’da değil başka hiçbir okulda öğretmenlik yapmaması gerekir” dedi.

Bakanlığın bu öğretmene siyasi koruma sağladığını da savunan Eylem, benzer olayların başka okullarda da gerçekleştiğini iddia etti.

“3 BÜYÜK KENTTE ACİL OKUL YAPILMASI GEREKİYOR”

Eğitim Bakanlığının halen okullardaki müdür, müdür muavini, atölye şefi, özel eğitim öğretmeni eksikliklerini gideremediğini de belirten Eylem, “bu görevlere istihdam yapılmadığı gibi, kontrolsüz nüfus artışı nedeniyle okullardaki sınıflar 40’ar kişiye yükseldi. 3 büyük kente acilen okul yapılması gerekir” şeklinde konuştu.

“BU KADAR İŞSİZ ÖĞRETMENİMİZ VARKEN, TC’DEN GETİRTMEK NEDİR?”

Lefkoşa’ya bir lise, Girne’ye bir ortaokul ve Mağusa’ya bir lise kazandırılmasının önemine dikkat çeken Eylem, “TC’den ülkeye 167 öğretmen getirilecek olmasını” da eleştirdi ve “Bu kadar işsiz öğretmenimiz varken, TC’den öğretmen getirtmek nedir?” diye sordu.

Portal vasıtasıyla KKTC’deki öğrenci ve öğretmen bilgilerinin TC’ye gönderileceğini ve “fişleme” yapılacağını da iddia eden Eylem, “öğretmen haklarındaki budamaları” da eleştirdi.
 

Editör: TE Bilisim