Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bundan bir süre önce doksan gün süre ile seyrüsefer harçları ile ilgili bir af süreci başlattıklarını, temel amaçlarının tüm araçların kayda alınması ve ödeme güçlüğü içerisinde olan vatandaşlara kolaylık getirmek olduğunu, Bakanlar Kurulu kararı ile bu süreci otuz gün süre için son kez uzattıklarını açıkladı.

Bu süre içinde büyük oranda sıkıntı yaşayan araç sahipleri ödemelerini yaparak araçlarını kayıt altına aldırmışlardır diyen Bakan Dürüst, Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda bu af sürecini bir ay daha uzatma kararı aldıklarını açıkladı.

Dürüst, Mevcut süreyi bir ay daha uzatmalarının en önemli sebepleri arasında muayenede oluşan yoğunluk, değişik sebeplerden ötürü bu aftan yararlanamayanlar olduğunu, yoğun talep üzerine bir kez daha ancak son kez eşit koşullarda, aynı muafiyetin uygulanması şartı ile otuz gün süre için bu kararı almış bulunmaktayız dedi.

Çeşitli etkenler ve acil ve elzem konulardan dolay aracını kaydettiremeyen vatandaşların bu aftan yararlanabileceğini söyleyen Bakan Dürüst, Muayene evrakı kesilmiş olsa dahi daha sonra bir uzatma yapılmayacağını, bir aylık sürenin son kez uygulanacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim