Kıbrıs Türk toplumunu dünyadan soyutlayarak, uluslararası hukuğun dışına çıkarmak ve adanın kuzeyini Türkiye’nin kolonisi yapmak için yıllardan beri uğraş veren işbirlikçi ayrılıkçı çevreler Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun Kıbrıs Futbol Organizasyonuna (KOP) katılımı için yaptığı resmi başvuruyu bahane ederek, Federasyon Başkanı Sn. Hasan Sertoğlu’na acımasızca saldırarak gerçek yüzlerini ortaya koymuşlardır.

Kıbrıs Türk toplumunu dikenli teller, duvarlar, askeri kontrol noktaları arkasından toplayıp adeta bir “mandıra düzeninde” yaşatanların paniği bu yağma düzeninin bitecek olmasındandır. Yıllarca toplumu zorla uluslararası hukuğun dışında tutup kendi kendimize ambargo uygulatan bu “ambargo tüccarlarının” toplumu aldatmak için kullandıkları ambargo-izolasyon yalanının bitmesi de onları telaşlandırmaktadır. Bu ayrılıkçı zihniyet “çözümsüzlük çözümüdür” dayatırken, aynı zamanda siyasi eşit ortağı olduğumuz Kıbrıs Cumhuriyeti’ni de Kıbrıslı Rumlara terk eden anlayıştır. Toplumu ambargo-izolasyon yalanı ile kandırıp, çözümden kaçan bu sahte milliyetçiler ve aile yakınları Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik ve pasaportu almak için ise herkesten önce davranmaktadırlar.

KOP üyeliği için FIFA’ya başvuran KTFF Başkanı Sn. Hasan Sertoğlu ve ekibine bu ikiyüzlü çözüm düşmanı, işbirlikçi siyasetçilerin gerçek yüzlerini topluma göstermelerine yardımcı oldukları için attıkları bu cesur adım nedeni ile teşekkür etmek gereklidir. Bu ambargo tüccarı sahte çözümcülerle bir yere varılamayacağını tekrardan ortaya koyarken, uluslararası hukuk içine girme konusunda Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki haklarımızı talep etmekten başka yol olmadığını ifade eder, Sn. Sertoğlu ve ekibinin yanında olduğumuzu vurgularız.

Saygılarımızla.

       Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim