Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Belediye Başkan adayın Hasan Sertoğlu, “ Lefkoşa’nın iyi yönetilmediğini, Türkiye’nin son dört yılda Lefkoşa için 40 milyon TL para ayırdığını, Belediye Başkanı’nın zamanında projelerini sunmaması nedeniyle bu paradan sadece 7 milyon TL kullanılabildiğini” söyledi.

Sertoğlu, “ gününde proje yapmadılar, parayı alamadılar, Lefkoşa’ya yazık ettiler “dedi.

Hasan Sertoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü;

“ Eğer bu 40 milyon kullanılsaydı bugünkü şikayetlerin çoğu ortadan kalkacaktı. Proje yapamıyorsanız, üniversitelerden de katkı alacak yapacaksınız. Ben iki üniversitemizle de konuştum. Onlar katkıa hazır. Projelerimizi yapacak, katkıyı alacak Lefkoşa’yı yaşanabilir bir kent haline getireceğiz” dedi. “ Türkiye’nin sağladığı kaynaklardan oransal olaraken az yararlanan belediyenin Lefkoşa olduğuna” dikkati çeken UBP Lefkoşa Belediye Başkan adayı Sertoğlu, “ sakın Sayın Başkan projelerimizi verdik içeride duruyor demesin. Siz zamanında proje vermediniz seçim kapıya dayanında bazı projelerinizi yolladınız. Bu olmaz” dedi.

Hasan Sertoğlu bugün Kıbrıs TV’de Gündemin İçinden adlı programda Ayşe Menekşeli’nin konuğu oldu. Sertoğlu bir soru üzerine, “ odada oturmakla belediye idare edilemeyeceğini, kentin sorunlarına care bulunamayacağını” vurguladı. Hasan Sertoğlu şöyle konuştu: “ 2 yıllık bir seferberlik ilan edeceğiz. Geceli gündüzlü yoğun bir şekilde çalışacak su, kanalizasyon, kaldırım, yol, çöp ve temizlik sorunlarını ortadan kaldıracağız. Bu kentte hala temizlikten , yolların, kaldırımların bozukluğundan şikayet etmek ayıptır”. Sertoğlu, “ Lefkoşa’da 25-30 çeşit kaldırım bulunduğuna” da işaret etti ve yollara, kaldırımlara, hizmetlere bir standart getrceğiz” diye konuştu. “ Sanayi Bölgesi’nin çok büyük bölümüne su verilemediğini, halkın çok pahalıya su aldığını da anlatan” UBP Lefkoşa Belediye Başkan adayı, “ Sanayi Bölgesi’nin su sorununun ivedilkle halledileceğini, halka ise tek tarife üzerinden su satılacağını” açıkladı. Hasan Sertoğlu yapılacak çok şey olduğunu , kendisinin bunları yapabilecek kapasiteye sahip bulunduğunu da ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü. “Lefkoşa Belediyesi olarak sen 3 buçuk yıl yan gel yat; Seçime 6 ay kala vatandaşın güvenliğini, sağlığını,rahatını tehlikeye atarak, trafiği, huzuru hiç düşünmeden bir şeyler yapacağım diye ortaya çık. Bizim dönemimizde böyle bir şey olmayacak. 4 yıl her gün her dakika halka , esnafa, sanayiciye kulak verilerek çalışılacak” Sertoğlu, bir soru üzerine de “ Lefkoşa Surlariçi’nin turizmin hizmetine sunulması, iş insanlarının bu bölgeye yatırım yapması için Devlet’le birlikte çalışacaklarını ve cazibe alanının yaygınlaştırılması yoluna gidileceğini” kaydetti.

Editör: TE Bilisim