Ziyarette konuşan Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu, Lefkoşa’da vatandaşın, belediye çalışanlarının, işadamlarının tekrar mutlu olacakları, yarınlar için bu yola çıktıklarını söyledi.Sertoğlu, geçmişte görev yaptığı yerlerdeki durumun ortada olduğunu ve tecrübelerini bu kez Lefkoşalının onay verdiği takdirde,Lefkoşa Türk Belediyesi için kullanacağını söyledi. Lefkoşa’nın düzelmesi için çok çalışma istediğinin altını çizen Sertoğlu, ortadan kalkan çalışma disiplinini tekrardan oluşturacaklarını ve iyi bir ekiple yola devam edeceklerini belirtti.
Hasan Sertoğlu, “Önümüzde 14 ay var. Amacımız ilk olarak Lefkoşa ve Lefkoşalıyı çöpten kurtarmak, bozuk yolları tamir etmek, sağlıklı su akışını sağlamak,halk ve gıda sağlığına önem vermektir. Popilist söylemlerle, yasemin kokuları ile başımızın dönmesini beklemek ya da feslikan bakçeleri yaratılacağı sözlerini vermek, seçim meydanlarında atılan boş vaatlerden öteye gidemez. Öncelik, Lefkoşalıyı pis kokulardan kurtarmakta,Lefkoşayı yeniden ayağa kaldırmaktadır. Gün slogan atma günü değil, çalışma günüdür.Bu işi de ancak irade ile çözebilirsiniz. Bu irade de bizde var” dedi.
İş dünyası’nın çalışanı ile yöneticisi ile Lefkoşalının en kötü zamanlarında yanında olduğunu gösterdiğini de söyleyen Sertoğlu, “ İş dünyamız, ticaret adamlarımız sorumluluk sahibi kişilerdir. Bu Kente olan sevgilerini de bu kentin onlara ihtiyaç duyduğu anda göstermesini bilmişlerdir. Sel felaketlerinde devlet-iş dünyası işbirliği bu topluma örnek bir davranış olarak hafızalarda ki yerini almıştır. Onun için 7 Nisan’dan sonra, Lefkoşaya sahiplenmek için yine hep beraber olacağız. Gün, elimizde eldivenler, ayağımızda çizmelerle çalışmak ve çalışanın maaşlarını gününde ödeyebilmek için YENİDEN YAPILANDIRMA GÜNÜDÜR ” dedi.
Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez’de Sertoğlu’nun büyük bir cesaret göstererek Lefkoşa Türk Belediyesi başkanlığına aday olduğunu belirterek, Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki durumun arzu ettikleri bir durum olmadığını söyledi. Çerkez Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşanan olumsuzluklardan kendilerinin de etkilendiğini dile getirerek Sertoğlu’nun seçildiği takdirde tüm bu olumsuzlukları kontrol altına almasını istedi. Çerkez Sertoğlu seçildiği takdirde her türlü işbirliğine ve yardıma da hazır olduklarının altını çizdi.


Editör: TE Bilisim