Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu mevcut sistemde gelmiş geçmiş siyasi iktidarlar döneminde kulüplerin sadece oy deposu olarak görüldüğünü, problemler baş gösterdiğinde, kimsenin ilgilenmediğini, yıllarca uğraşıp bir yıldız futbolcu yetiştiren kulüplerin fikri bile sorulmadan serbestçe başka bir ülkeye transfer olduğunu ve kulüplerin bundan hiçbir gelir elde edemediğini söyledi.

Sertoğlu tüm bunların hem kulüpleri hem de futbolu bitirme noktasına getirdiğini kaydederek, KTFF olarak her gün bu konu ile ilgili girişimler yaptıklarını ifade etti.

Sertoğlu yaptığı yazılı açıklamada, tarafları bu konularla ilgili bilgilendirdiklerini, ancak bugüne kadar herhangi bir sonuç alınamamasının hem KTFF’yi hem de kulüpleri ciddi derecede rahatsız ettiğini vurguladı.

“Zaten izolasyon altında ezilen futbolun bir de bu şekilde baltalanmasına asla izin vermeyeceğiz.” diyen Sertoğlu, tüm tarafları bu konu ile ilgili çalışma yapmaya ve kulüpleri rahatlatıcı adımlar atmaya davet etti.

Transfer sezonu bittiği ve ikinci yarının başladığı bu günlerde halen kulüplerin yıldız futbolcularının Türkiye BAL Ligine transfer olmalarını kulüplere ve futbola vurulan bir darbe olarak niteleyen Sertoğlu, “Bu böyle devam edemez. Artık yeter.” ifadelerini kullandı.

Sertoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Önümüzdeki 15 gün içerisinde, tüm ilgili ve yetkililerin bu konuda bir adım atmaması durumunda, ligleri durdurma, liglere ara verme ve geleceğimizle alakalı tüm alternatiflerin değerlendirileceği bir genel kurul çağıracağımızı ve gerekirse kendi göbek bağımızı kendimizin keseceğini tüm kamuoyuna bildirir, saygılar sunarım.” 
Editör: TE Bilisim