Serbest Liman Bölge Müdürlüğü ile Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

1 Ocak 2015-31 Aralık 2016 tarihlerini kapsayacak toplu iş sözleşmesine Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı, Serbest Liman Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Hüda Hüdaverdi ile Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek imza koydu.

Gazimağusa'da Serbest liman bölge müdürlüğüne yer alan imza töreninde, serbest liman yönetim kurulu üyeleri ile sendika yetkilileri de hazır bulundu.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, karşılıklı diyalog ve uzlaşıyla hazırlanan, çalışanların haklarını koruyan ve kazandıran toplu iş sözleşmesine bugün imza koymaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Dilek, üyelerinin haklarını en iyi şekilde korumak ve geliştirmek amacıyla çalıştıklarını, bunu da kurumlara sahip çıkıp iş yerinde kaos yaratmadan yaptıklarını anlatarak, personelin de iş yerini koruyup çalışarak geliştirmesi halinde, ekonomik şartların geliştirilmesiyle de haklarını daha da geliştireceğine dikkat çekti.

Toplu iş sözleşmesine katkı koyan başta Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve tüm emeği geçen yetkililere teşekkür eden Dilek, toplu iş sözleşmesinin çalışanlara, serbest limana ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Serbest Liman Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Hüda Hüdaverdi de, serbest liman bölgesinin KKTC için çok önemli bir ekonomik değer olduğuna işaret ederek, amaçlarının serbest liman bölgesinde en iyiye ulaşmak olduğunu vurguladı.

Hüdaverdi, serbest limanın, yetkililer, sendika ve çalışanların hep birlikte yan yana yürümesiyle gelişebileceğini belirterek, ekonomik değerlerin ve çalışanların refahının artırılabileceğine dikkat çekti.

Bugün birlikte çalışarak ortaya çıkarılan toplu iş sözleşmesine imza atmaktan gurur duyduklarını da ifade eden Hüdaverdi, Kamu-İş'e de çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim