Bağımsızlık Yolu yaptığı yazılı açıklamada, Haspolat’ta yaşanan gelişmeleri üzüntü ve kızgınlık ile takip ettiklerini belirtti.

Haspolat Atık Su Arıtma Tesisi’nde işverenin sendikalı olduğu için bir işçinin işine son verdiği, bunun sonucunda da işçinin geri alınması için Dev-İş’e bağlı Emek-İş sendikasının süresiz greve gittiği savunulan açıklamada, grev devam ederken, işverenin de grev kırıcılığı yapmak için her yolu denediği ileri sürüldü.

Özel sektörde zorunlu sendikalaşmayı öngören İş (değişiklik) Yasa Önerisinin ivedilikle görüşülmesi talebinin Meclis’te reddedildiği anımsatılan açıklamada, “Bu yasa ile özel sektör çalışanlarının geleceği patronların iki dudağı arasından kurtulacak, özel sektördeki sömürüye dur denilebilecek ve en önemlisi kendilerine örgütlenme hakkı tanınacaktı. Sunulan yasamız hala daha meclisin gündeminde olup ivediliği olmadığından Meclis’in tozlu raflarına kaldırılmıştır” denildi.

Yasanın ivedilikle görüşülmesi ve onaylanmasının elzem olduğunun bu olayla ayyuka çıktığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Başlatmış olduğumuz imza kampanyası da halkımız ve özel sektör emekçilerinin istediği özel sektörde zorunlu sendikalaşma talebimizi yükseltmek içindir.

Bağımsızlık Yolu her zaman emekçilerin yanında olmuş ve emekten yana olmaya devam edecektir. İş güvenliği ve sendika hakkı için grevde olan Emek-İş Sendikası’nda örgütlü emekçilerle dayanışmamızın yanında, bu haklı mücadelelerinde elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu bildiririz. Sendikasız çalıştırılmak yasaklansın, Özel sektöre sendika.”
Editör: TE Bilisim