Sendikal Platform, eylem kararları çerçevesinde, ileriki günlerde, İngiliz İşçi Partisi’nin davetlisi olarak Londra’da bir dizi temaslarda bulunacak.

Sendikal Platform adına KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in  yaptığı yazılı açıklamaya göre, Sendikal Platform’da yer alan sendikalardan on iki kişilik bir heyet, İngiliz Parlamentosu, İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, İngiliz ve uluslararası medya mensupları ile sendikalarla bir araya gelecek.

Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünden en çok Kıbrıslı Türklerin zarar gördüğüne işaret eden Elcil, TC Hükümetlerinin Kıbrıslı Türk toplumuna dayattığını öne sürdüğü  ekonomik paketler ve asimilasyon-entegrasyon politikaları ile yok edilmesine dönük siyasetlere karşı çıkan Sendikal Platform’un, direnişini uluslararası alana taşıma kararlılığında olduğunu kaydetti.

Elcil, “Kıbrıs sorununun Birleşik Federal Kıbrıs hedefleyecek şekilde Birleşmiş Milletler parametreleri ve kararları çerçevesinde kısa sürede çözülmesi ile ilgili görüş ve önerilerin paylaşılacağı görüşmelerde, Kıbrıs Türk toplumunun yaşadığı gerçekler de paylaşılacaktır” dedi.

Sendikal Platform’un, yapacağı görüşmeleri döndükten sonra bir basın toplantısı ile toplumla paylaşacağı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim