Şehit Teğmen Caner Gönyeli -2017  Arama Kurtarma Tatbikatı  tamamlandı.

Sahil Güvenliğe ait “Güven” gemisinde tatbikatı değerlendiren Türkiye  Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay, “Tatbikat, arama kurtarma teşkilatlarının eğitim hedeflerine üst düzeyde katkı sağlayacak şekilde başarı ile tamamlanmıştır” dedi.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli -2017  Arama Kurtarma Tatbikatı’nın deniz safhası dün  Gazimağusa ve Dipkarpaz açıklarında İcra edildi..

Türkiye ve KKTC’nin arama kurtarma unsurlarının işbirliğini ve eğitim seviyesini denetlemek maksadıyla düzenlenen Tatbikatın deniz safhası iki senaryo üzerinden icra edildi.

Kara safhasının ardından deniz safhasının da icra edilmesiyle Şehit Teğmen Caner Gönyeli – 2017 Arama Kurtarma Tatbikatı dün sona ermiş oldu.

Tatbikatın tamamlanmasının ardından Türkiye  Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay, Sahil Güvenliğe ait “Güven” gemisinde tatbikatı değerlendirdi.

Tatbikatın başarıyla icra edildiğini söyleyen Tuğamiral Olcay, Şehit Teğmen Caner “Tatbikat, arama kurtarma teşkilatlarının eğitim hedeflerine üst düzeyde katkı sağlayacak şekilde başarı ile tamamlanmıştır” dedi.

Tuğamiral Olcay, Tatbikat sayesinde Türkiye  ve KKTC’nin arama kurtarma konusundaki işbirliği ve koordinasyonunun pekiştirildiğini, askeri ve sivil arama kurtarma unsurlarının, birlikte çalışabilirliği ile arama kurtarma harekâtına ilişkin komuta kontrol ve muhabere unsurlarının denetlendiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim