Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, 27 – 28 Ocak 1958’de, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğünü korumak için, İngiliz sömürge idaresine karşı, yediden - yetmişe tek vücut, tek kalp olduğuna dikkat çekti.

Ersan, 27 – 28 Ocak Direnişi’nin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının, adayı Yunanistan’a bağlamak isteyen Rum - Yunan ikilisine ve İngiliz sömürge idaresine karşı gür sesini yükselterek “bu adada ben de varım” dediğini belirtti.

“Sömürge idaresinin, yıllar süren Rum yanlı tutumları Türk halkını yok etmek için Rumların giriştikleri silahlı saldırılarına karşı Türk halkının da elbette söyleyecek sözleri olmalıydı” diyen Ersan, sözlerine şöyle devam etti:

“İngiliz sömürgecilerini kınamak amacı ile tertiplenen mitingleri dağıtmak bahanesi ile İngilizlerin Türk halkını sindirmek için her kalleşliğe başvurmaları artık bardağı taşıran son damla olmuştu; Kıbrıs Türk halkı, sesini ya özgürce yükseltecek ya da bu adada başı eğik bir halk olarak tutsak yaşayacaktı.

Kıbrıs Türk halkının azimli direnişi karşısında ne yapacağını şaşıran İngilizler, tankların, makineli tüfeklerin, göz yaşartıcı bombaların artık fayda etmeyecekleri karşısında bu kez de Türk halkını bir bütün olarak hedef seçerek gelişi güzel ateş açmağa başlamışlardı.

İngilizlerin bu insanlık dışı ateş açmaları sonucunda Lefkoşa’da 5, Magosa’da 2 soydaşımız şehit olmuşlardı. Aziz şehitlerimizi minnetle rahmetle anarız. Ruhları şad olsun.”
Editör: TE Bilisim