Pazar günü yapılan Milletvekilliği Erken Genel Seçiminin ardından YSK tarafından askıya alınan seçim sonuçlarına itiraz süresi bugün sona erdi.

YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik, sonuçlara dün ve bugün 4 itiraz yapıldığını ancak bunların ‘seçim sonuçlarını etkileyecek mahiyette olmadıklarından’ reddedildiğini söyledi.

Bu arada, seçim sonuçları resmi gazetede yayımlanarak, resmileşti.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik, BRT’de yayınlanan 17. Saat programına 3 G ile katılarak son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şefik, seçim sonuçlarına itiraz süresinin saat 17.00 itibarıyla sona erdiğini belirterek, sonuçlara 4 itirazın yapıldığını ancak bunların sonuçları etkileyecek mahiyette olmadıkları nedeniyle reddedildiğini söyledi.

İtiraz süresinin ardından sonuçlar Resmi Gazete’de yayımlanarak, kesinleşmiş oldu.
YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik, milletvekili seçilenlere mazbatalarının verilmesi için de hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Şefik, “tutanaklar ve mazbatalar hazırlanmaktadır. Pazartesi günü seçimi kazanan milletvekillerine ilçe seçim kurulları tarafından tebliğ edilecektir”dedi.

Anayasal sürece göre, sonuçların Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonraki 10’uncu gün, Meclis çağrısız olarak, en yaşlı milletvekili başkanlığında toplanacak. Divan katipliklerini ise en genç iki milletvekili yapacak.

Buna göre, Meclis’in yeni vekillerle ilk toplantısı, ant içme gündemiyle 22 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak.

Genel Kurul, aynı toplantıda başkanlık divanını da seçecek.

Editör: TE Bilisim