Sosyal Demokrat Parti (SDP) Başkanı Tözün Tunalı, yolsuzluk dosyalarının üstüne gidilmesi ve olayların çözülmesi için yetkili mercileri göreve davet etti.

Tunalı, “Kimse dosyaların üstüne yatmasın. Gün gelir herkes mutlaka bir hesap soracaktır. Bugüne kadar iktidara gelmeden halka verilen sözlerden bir tanesi mutlaka yolsuzlukların üzerine gideceğiz sözüydü. Fakat iktidar olunduktan sonra maalesef bu hesaplar sorulamıyor” dedi.

Tözün Tunalı bugün yaptığı yazılı açıklamada, ülke siyaseti ve siyasetçisine her geçen gün güvenin yitirildiğini ileri sürerek, “siyasi yolsuzlukların bilindiğini ancak üzerine gidilemediğini” savundu.

Tunalı, şöyle devam etti:

“Yolsuzluklarla anılan vekillerin isimlerinden söz ediliyor. Milyon dolarların bir şirket tarafından eski bir Bakana verildiğini veren kişiler iddiada bulunuyorlar. 50 bin dolarların meclis kürsüsünden sallandığı günler yaşadık. İhalelerden nemalanan kişilerin kimlere ne kadar para verdiklerini duyuyoruz. Bu konuların konuşulduğu ancak tedbir alınmadığı noktasında halkımızın siyasi partilere olan güveni ortadan kaldırmıştır. Anayasa değişikliğinde de halkın yüzde 64 ‘lük kesiminin hayır oyu kullanması da güvenin olmadığını ortaya koymuştur” 
Editör: TE Bilisim