Partimizin halkla bütünleşmesi devam ediyor.Köy gezilerini sürdüren partimiz geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği ziyaretlerde Kaleburnu Derince ve Taşlıca köylerine yaptığı ziyaretlere Parti Başkanı Tözün Tunalı Mağusa ilçe başkanı Tamer Karakaşlı ve partili yetkililer katıldı.Kaleburnu halkı tüm hükümetlere tepkili olduklarını dile getirerek sorunlarını şöyle sıraladılar.Köye hiçbir yatırım yapılmıyor.Limanımız yok,sahil şeridine Turizm tesisi yok,yollar çok kötü ve Bölge SİT alanı ilan edilmiş.Gençler köyden bir bir kaçıyorlar.Özellikle gençlerin ülkeyi terketmesine oldukça tepkili köy halkı.Üniversiteden mezun olmuş  birçok genç evladımız maalesef iş imkanı bulamıyor.Mesleklerine yönelik tüm kadrolar doldurulmuş durumda.Tek çare olarak ülkeyi terk etmede buluyor gençler.

    Yine ayni bölgede bulunan Derince ve Taşlıca köylerinin de benzer sorunlarla karşılaştığını gözlemledik.İşsizlik diz boyu gençler darmadağın.Kendilerini ayakta tutacak yatırım bekliyorlar.hayvancılıkla geçinmeye çalışlan bu bölge insanı bu yıl kuraklığın olmasından dolayı zor günler geçiriyor.Taşlıca sahilinde küçük balıkçı barınağı olarak kullanılan yer de maalesef tıkanmış ve vatandaş denize balıkçı teknelerini indiremiyor.

Bu ziyerette Başkanımız Tözün tunalı Sosyal Demokrat Parti olarak tek hedeflerinin köylümüz olduğunu ve köyden kente kalkınmanın partimizin iktidarlığı döneminde başlayacağını ortaya koydu.Gençlerimize yönelik sosyal aktiviteler başta olmak üzere bölgede yatırımcıların teşvik edilerek yatırım yapmaları sağlanacaktır.Kooperatifçiliğin güçlendirilerek bölge insanlarının hizmetine girmesi sağlanacaktır.Köylümüz ülkemizin efendisi olması için sosyal demokrat parti olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Sosyal demokrat parti olarak bizler ülkenin karış karış her köyünü ziyaret etmeye devam edeceğiz.Gerçek halkın sorunları  köyde yaşayan insanlarımızdadır. Hükümetlere bu sorunları  anlatmak zorundayız. Bizim iktidarlığımız döneminde köylümüzün yüzü hep gülecektir.

SOSYAL DEMOKRAT PARTİ

Editör: TE Bilisim